Andrejsalā izrāde trīs stāvos - "Heda"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2.jūnijā Andrejsalas teritorijā pirmizrādi piedzīvos jauno teātra režisoru Elmāra Seņkova un Jurija Djakonova veidotā izrāde pēc norvēģu rakstnieka H.Ibsena lugas "Heda Gablere".

Tās tapšanā piedalījies Latvijas Kultūras akadēmijas absolventu jaundibinātais "Skatuves mākslas producentu fonds" sadarbībā ar Norvēģijas un Latvijas uzņēmējiem. Tā ir sievietes traģēdija.

Stāsts par stipru, neatkarīgu, emancipētu sievieti un viņas cīņu pret sabiedrības liekulību.

Bet vai vienam cilvēkam ir pa spēkam mainīt jau gadsimtiem eksistējošu kārtību?

Izrādes unikalitāte slēpjas tās scenogrāfijā, kuru veidojis jaunais scenogrāfs Reinis Dzudzilo. Pirmo reizi Latvijas teātra vēsturē projekta ģenerālsponsors, norvēģu ražošanas uzņēmums SIA "Husvik", ir uzprojektējis un uzbūvējis "Hedas" māju 3 stāvos, kur

katram skatītājam paredzēta vieta pie īpaša lodziņa,

sniedzot unikālu iespēju Latvijas radošajiem jauniešiem realizēt savu ambiciozo projektu un pieteikt sevi kā jaunus, uz izaicinājumiem gatavus māksliniekus sabiedrībā.

Projektā piedalās vadošie Latvijas aktieri, kas iziet ārpus ierastām teātra telpām. Izrāde tiek spēlēta SIA "Jaunrīgas attīstības uzņēmumam" piederošā angārā Andrejsalā, Daugavas krastā. Skatītāji uz izrādes vietu un atpakaļ tiks nogādāti ar kuģi "Jelgava" no piestātnes, kas atrodas pie Akmens tilta (izbrauciens iekļauts biļetes cenā).

Aktieri: Sandra Zvīgule, Gatis Gāga, Normunds Laizāns, Leonarda Ķestere-Kļaviņa, Jānis Vimba, Madara Botmane, Paula Prozoroviča

Režisori: Elmārs Seņkovs un Jurijs Djakonovs

Scenogrāfs - Reinis Dzudzilo

Kostīmu māksliniece - Krista Dzudzilo

Producē "Skatuves mākslas producentu fonds"

Izrāžu datumi: 2., 5., 6., 8., 10., 11.jūnijs

Izrāde sākas plkst.18:30, iekāpšana kuģī pie Akmens tilta no plkst.16:30, izbraukšana 17:10.

Izrādes vieta - Andrejsala

Biļetes: Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv, cena - 12 Ls; skolēniem, studentiem, pensionāriem - 10 Ls, skatītāju skaits ierobežots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu