Grupa «re:public» tic mīlestībai (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

31. maija vakarā klubā «Četri balti krekli» grupa «re:public» prezentēja savu jauno studijas albumu ar nosaukumu «RE». Albuma tēma ir mīlestība visās tās izpausmēs un veidos.

«Es ticu mīlestībai un uzskatu, ka pat šajā laikā, kad dzīve tik ātri skrien uz priekšu un nav laika apstāties, arī cilvēki, kaut gan saka, ka netic mīlestībai, patiesībā tai tic. Mīlestība ir galvenais dzīvē, tā liek vēlēties pēc darba atgriezties mājās un liek nepārtraukti smaidīt un vēl vairāk priecāties par to, ko sniedz dzīve,» tā Jānis Rībens.

Albuma ieraksts tapis veselu trīs gadu garumā. Jānis atzīst, ka dziesmu, kuras ierakstītas diska tapšanas procesā, ir gana daudz, lai pietiktu diviem albumiem, bet tika atlasītas tobrīd saistošākās dziesmas.

Jānis neuzskata, ka ir jāizlaiž albumi, singli nepārtraukti, lai nezaudētu popularitāti.

Galvenais ir dziesmu kvalitāte, doma, vēstījums.

«Stilistiski esam mainījušies, vairāk nav tīra skaņa, kāda tā bija abos iepriekšējos albumos. Ejam līdzi laikam un esam ierastajai skaņai pievienojuši elektroniku, tādējādi iegūstot mūsdienīgāku, interesantāku skanējumu, nepazaudējot savu es,» skaidro Jānis.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Grupas līderis Jānis Rībens saprot, ka ilgajā albuma ierakstīšanas procesā ir pagājis daudz laika un grupa no popularitātes kalngaliem ir nokritusi līdz pašam sākuma punktam, kad atkal ir sevi jāpierāda no jauna, lai iekarotu savu vietu.

«Par to es nebēdāju, mēs palikām tik ātri populāri, ka nesapratām, kā nonācām virsotnē, tagad, kāpjot soli pa solītim, sapratīsim, kāds ir tas ceļš, un zināsim, kā noturēt sasniegto. Varbūt tā arī ir labi, tas ir jauns pārbaudījums,» aizdomājas Jānis.

Vairums albuma dziesmas ir tapušas radošā sadarbībā ar Lauru Daudišu, ar kuru Jānis ir spējis atrast kopīgu valodu, noķert vienu vilni un radīt vārdiski bagātīgas, emocionālas dziesmas, kuras tiek papildinātas ar interesantiem mūzikas ritmiem, kuri tapuši grupas kopdarba procesā.

Īpaši gribas izcelt dziesmu, kuru grupa «Re:public» uzrakstīja priekš māmiņām, kuras savus mazuļus ievieto glābējsilītēs vai citādi atsakās no mātes tiesībām.

Dziesma «Darīt šitā? Darīt tā!» tika izpildīta arī prezentācijas koncertā un ne vienam vien apmeklētājam acīs lika sariesties asarām un aizdomāties par dzīves vērtībām. Pateicībā par dziesmu, vēlmi jaunajām māmiņām likt aizdomāties, grupa no glābējsilītes pārstāves saņēma īpašu dāvanu.

Prezentācija notika ļoti šaurā draugu lokā, lai izceltu albuma prezentācijas neatkārtojamību un īpašumu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ikviens prezentācijas apmeklētājs savā īpašumā ieguva disku no paša Jāņa Rībena rokām, un vēlāk vakara gaitā, ja bija vēlme, disks tika papildināts ar autogrāfiem.

Vakara neoficiālajā daļā grupa cienāja viesus ar šampanieti, sulu un dažādām uzkodām, kuras izcēlās ar savu vienkāršību un lielisko garšu.

Brīdī, kad jaunais albums bija prezentēts tuvākajiem draugiem, grupa steidza atpūsties, jo jau pēc nepilnām divām stundām jauniešiem bija atkal jau jākāpj uz skatuves un jāsniedz vēl viens prezentācijas koncerts grupas faniem.

Nepacietīgākie fani ar ziediem bija ieradušies sveikt grupu vairāk nekā stundu pirms koncerta sākuma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu