Mazajiem dziedātājiem savs albums!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību „BTA” un „Latvijas neatkarīgo televīziju” ierakstu kompānija „Mikrofona ieraksti” izdevuši TV dziesmoto sacensību „Mazo dziesmas Latvijai” CD un Mp3 albumu „Tikai tā!”.

Papildus jaunajām dziesmām albumā atrodami arī visu dziesmu instrumentālie pavadījumi. Sacensības noslēdzās 8.maijā ar Valērijas Satibaldijevas uzvaru. Tajā piedalījās deviņi jaunie izpildītāji no visas Latvijas, un viņu sniegumu katru nedēļu vērtēja dziedātāja Olga Rajecka, komponists Mārtiņš Brauns un citi atzīti profesionāļi.

Speciāli 1.maija raidījumam un tikko izdotajam albumam pilnīgi jaunas dziesmas sarakstījuši mūzikas autori Uldis Marhilevičs, Kārlis Būmeisters (Kaža), Māris Elksnis, Gints Stankevičs, Artūrs Palkevičs, bet visus jauno dziesmu tekstus rakstījis Guntars Račs.

Albuma bukletā atrodami gan visu dziesmu teksti, gan jauno izpildītāju fotogrāfijas, kuru autors ir fotogrāfs Imants Urtāns. Albuma dizainu veidojis mākslinieks Guntars Petris.

"Arī man ir laimējies agrā bērnībā būt starp tiem, kam izdevies iedziedāt bērnu albumu, un es zinu, cik patiesībā šīs pirmās dziesmas būs nozīmīgas solistiem, kad tie būs izauguši lieli. Jo pirmo nekad neaizmirsti. Jāsaka, ka pēc Paula "Dzeguzītes" laikmeta, bērnu mūzikas jomā ir iezadzies provinciālisms, un man ir liels prieks, ka atkal pēc ilgāka laika, piedāvājot 10 profesionāli ierakstītas dziesmas un to instrumentālos pavadījumus, bērniem būs jauns materiāls, kuru dziedot pilnveidoties. Ko tur slēpt, varbūt pat šobrīd esam liecinieki nākamajam "Kapteinim Reinim" vai "Anniņai vanniņā"!" atceras dziedātājs Kaža.

Dziesmas profesionālā studijā producējis Gints Stankevičs, un mazajiem dziedātājiem tā bija unikāla iespēja un lieliska pieredze. Dziesmu ierakstos piedalījušies pianists Kārlis Lācis, saksofonists Gints Pabērzs, ģitāristi Andris Šīrants un Valdis Rēbuks, bundzinieks Tods Sorensens un vijolnieks Ījans Kamerons. Albuma tituldziesmu mazajiem dziedātājiem palīdzējuši iedziedāt Latvijas Nacionālās operas soliste Evita Zālīte un šova vadītājs Māris Grigalis, bet dziesmas „Sarkanās kurpes” ierakstā skan arī mazās Adrijas Silvas tēta Adriana Kukuvasa un dziesmas autora Ulda Marhileviča balsis. Albumā atrodamas šādas dziesmas un šo dziesmu instrumentālie pavadījumi:

  • Tikai tā! - Kopkoris, Evita Zālīte un Māris Grigalis

  • Laba dziesma - Alīna Ņikitina

  • Otrā pusē vējam - Emīls Mangulis

  • Pasaule, pasaule - Valērija Satibaldijeva

  • Baltais sapņu burinieks - Gabors Goldmanis

  • 10 000 jūdžu no Liepājas - Kristaps Solovjovs

  • Sarkanās kurpes - Adrija Silva Kukuvasa

  • Saulīte uzlēca no rīta agri - Kristīne Cielava

  • Šķībi, greizi, nepareizi - Ralfs Liģeris

  • Mazs cinītis - Agate Albekeite

Dziesmu Mp3 pieejami lejupielādes portālā Doremi.lv

Albuma prezentācijas pasākums plānots LNT „Labestības dienas” laikā 29.maijā Rīgā, pie Kongresu nama.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu