Dokumentāls seriāls «Parīze – pilsētas stāsts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dokumentālā kanāla «Viasat History» seriāls «Parīze – pilsētas stāsts» parādīs tās vairāk nekā 2000 gadu vēsturi. Ikvienam skatītājam būs iespēja iepazīt pilsētas vēsturi, sastapt pirmos iedzīvotājus, kronētos karaļus, izcilos arhitektus un zinātniekus, kas ir snieguši ieguldījumu Parīzes attīstībā. Stāsts solās būt ļoti interesants un iedvesmojošs tiem, kuri plāno savas vasaras brīvdienas pavadīt Parīzē.

Parīzes vēsture ir 2000 gadu garš stāsts par Gallijas apmetni, senās Romas Lutēciju, kas kļuva par kultūras pilsētu Parīzi. Tā ir Francijas galvaspilsēta un modernās Eiropas lielpilsēta un ievērojama pasaules metropole. Parīze laika gaitā ir kļuvusi par vēsturiski bagātu pilsētu un vietu, kur ir daudz ko apskatīt.

Foto: publicitātes

Dokumentālā seriāla gaitā ikviens varēs ielūkoties Parīzes dzīvē no aizvēstures laikiem, kad to sāka apdzīvot pirmie iedzīvotāji, līdz Romas impērijas sabrukumam. Varēs uzzināt un iepazīt Parīzē kronētos karaļus, sākot no pirmā valdnieka Filipa Augusta līdz Luijam XVI. Tāpat tiks dota iespēja ieraudzīt vērienīgo pilsētas pārbūvi Luija XVI valdīšanas laikā un iepazīt 19.–20. gs. izcilos arhitektus un zinātniekus. Dokumentālais seriāls iepazīstinās ar arhitektu un zinātnieku radītajiem šedevriem, bez kuriem Parīze nebūtu iedomājama.

Dokumentālais seriāls «Parīze – pilsētas stāsts» no 4. jūnija otrdienās 20:00 Viasat History

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu