Kurš uzvarēs "Mazo dziesmas Latvijai" finālā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8.maija vakara LNT tiešraidē izskanēs pēdējais šova "Mazo dziesmas Latvijai" koncerts. Kāds no konkursa deviņiem dalībniekiem iegūs titulu "Latvijas cerība 2011" un saņems galveno balvu - ceļojumu uz sapņu zemi "Disnejlendu" Francijā.

Pirms vienpadsmit nedēļām ar LNT un apdrošināšanas kompānijas BTA atbalstu aizsākās pavasara skaistākais muzikālais konkurss bērniem „Mazo dziesmas Latvijai”. Deviņi dziedoši, smaidīgi un muzikāli dalībnieki no visas Latvijas kāpa uz krāšņās skatuves, lai dziedātu un pierādītu Latvijai, ka bērni ir mūsu svētība! Kopā ar pēdējām sniega kupenām mazie dalībnieki izkausējuši savas bailes un uz skatuves uzplaukuši kā pavasara sniegpulkstenīši.

"Man tas bija milzīgs piedzīvojums, guvu milzīgu pieredzi un jaunus draugus," secina dalībnieks Kristaps.

Emīls Mangulis uzsver, ka pa šo laiku bijuši gan forši notikumi, gan arī ne pārāk forši notikumi: "Tad, kad tās dziesmas sanāk, tad jau viss labi, bet tad, kad jāstrādā, tad ne pārāk labi iet..."

Bērni projekta laikā ieguvuši jaunus draugus, vērtīgu skatuves pieredzi un pilnveidojuši sevi mūzikā.

"Es esmu ļoti priecīga, ka ir labs darbs padarīts kopumā, jo man šķiet, ka bērni ir guvuši fantastisku pieredzi - iemācījušies 11 jaunas dziesmas! Tas, ka viņiem ir bijis visu laiku tāds maratons, ka visu laiku ir jāmācās un kaut kas jādara, tas, man liekas, tā dikti mobilizē," uzsver Baiba Vanaga, „Mazo dziesmas Latvijai” vokālā konsultante.

""Man liekas, ka man sanāca vislabāk „Karalis ar karalieni”, „Klavieres mežā” un „Flinstoni”. Man patika šie numuri, tāpēc, ka man ļoti patīk tās dziesmas un man ir prieks viņas izpildīt," atceras Adrija Silva Kukuvasa.

"Man šajā projektā ir gājis raibi. Man vislabāk paliks atmiņā visi dalībnieki un viss tas piedzīvotais," secina Agate Albekeite.

Bet Kristīnei Cielavai noderēs visi padomi, ko Baiba māca: "Dziedāšanā, arī kā jākustas, kā labāk izskatītos un tā..."

Bet šī nedēļa mazajiem dziedošajiem dalībniekiem ir īpaša, jo ierakstu studijā top jauns albums,

kurā bērni iedzied tieši viņiem sarakstītas oriģināldziesmas.

"Šonedēļ mēs strādājam studijā, pie dziesmām, kuras pagājušo svētdien skatītāji dzirdēja koncertā. Tās bija oriģināldziesmas, kuras uzrakstījuši dažādi latviešu komponisti ar G.Rača vārdiem. Un tad šonedēļ visu nedēļu mēs strādājam studijā un bērni nāk un dzied un gūst pieredzi, kā tas ir - strādāt studijā, ne tikai iedziedot divas rindas, kā tas bija pašā šova sākumā, kad tituldziesmu taisījām, bet kā tas ir, kad dzied veselu dziesmu no sākuma līdz galam," stāsta Baiba Vanaga, „Mazo dziesmas Latvijai” vokālā konsultante.

Bet paralēli darbam studijā dziedošie bērni cītīgi un ar satraukumu sirdī gatavojas svētdienas lielajam fināla koncertam.

Kurš kļūs par Latvijas cerību 2011 un saņems „Mazo dziesmas Latvijai” galveno balvu, ceļojumu uz sapņu zemi „Disnejlendu” Francijā – uzzināsim jau šo svētdien.

Baiba Vanaga, „Mazo dziesmas Latvijai” vokālā konsultante: "Man jau liekas, ka tie, kas pa augšgalu kuļas, tie jau ir tādi līderi jau no pirmās nedēļas, un grūti pateikt, pelnījis vai nepelnījis.

Darbu ir ieguldījuši visi, tas nav tā, ka viens būtu laidis muļķi. Nu nav tā.

Tā, ka viennozīmīgi pateikt, ka tam novēlu uzvaru, – es katram novēlu savas uzvaras. Katram būs savas uzvaras – vienam būs uzvara tīri nodziedāt dziesmu, vienam būs uzvara salikt to kopā ar dejošanu, kādam citam nodziedāt plašāka diapazona dziesmu, karam būs sava uzvara, un es novēlu viņiem tās uzvaras arī pašiem ieraudzīt."

Latvija, turam īkšķus par savējiem un vēlam mazajiem dalībniekiem skanīgas balsis!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu