Fotoreportāža: Radio SWH jubileja «Palladium» (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Nu jau 20 gadu garumā par tradīciju ir kļuvis Radio SWH jubilejas svinēt ar vērienīgiem pasākumiem. Trešdienas vakarā šī apaļā jubileja atzīmēta gandrīz vai tikpat vērienīgi kā Radio SWH atklāšana 1993. gadā Skanstes ielas pagalmā, kur kopā ar Doma zēnu kori populāro «Queen» dziesmu «Radio GaGa» izpildīja Arnis Mednis. Kā novēroja TVNET, vakara gaitā uz skatuves kāpa daudzas atzītas pašmāju grupas, kuru mūzika skanējusi oranžajos viļņos, un sirsnīgi tika sumināti esošie un bijušie darbinieki.

(papildināts viss teksts)

Kopumā pasākums pulcēja dažādu profesiju pārstāvju eliti, kas ieradās ar ziediem, lai sveiktu radio darboņus un vēlētu veiksmi. Radio «SWH» ballīti bija iespējams apmeklēt tikai ar speciālu ielūgumu, iegādāties biļetes nebija iespējams, radio spēja vienuviet pulcēt plašu cilvēku pūli, tādējādi parādot, ka ir ne tikai populāra radiostacija, bet arī mīlēta.

Cilvēki, kuri nebija saņēmuši ielūgumus, ballītei varēja sekot radio «SWH» viļņos vai arī interneta tiešraidē.

Viesi ieradās ar oranžiem ziediem, baloniem un cita veida dāvanām, kuras pasniedza radio personībām, padarot viņu dienu vēl īpašāku un neaizmirstamāku. Ikviens viesis, ienākot «Palladium» koncertzālē, pa oranžu paklāju devās līdz ģērbtuvēm, kur to sagaidīja smaidīgi oficianti un piedāvāja glāzi vīna, lai sajustu māju, pozitīvisma auru.

Pasākums pulcēja vienuviet daudz populāru cilvēku, gan uz skatuves, gan viesu vidū.

Radio personības sveikt bija ieradušās tādas personības kā Ieva Pļavniece ar savu meiteni Anamiku Goldbergu, Jānis Stībelis, Uldis Marhilēvičs, Guntars Račs, Elita Mīlgrāve, Valdis Melderis, Elita Platmalniece, radiogeiša Ieva Adamss, Lauris Reiniks, dejotāja Aleksandra Kurusova, Olafs Pulks un daudzi citi.

Radio «SWH» bija parūpējusies par lielisku izklaides daļu, vakara gaitā uzrīkojot Vēsturisko dziesmu top 20, par kurām pirms tam bija balsojuši klausītāji un izveidojuši savu radiostacijā divdesmit gadu laikā atskaņoto dziesmu topu.

Top3:

1. Queen – «Radio GaGa»

2. Prāta vētra – «Skoļskije uļici»

3. Prāta vētra – «Tavas mājas manā azotē»

Dziesmas izpildīja Prāta vētra, Instrumenti, Otra puse, Intars Busulis, Dons, Dzelzs vilks, Labvēlīgais tips, Normunds Jakušonoks.

Uz skatuves ikvienu mākslinieku pieteikt uznāca kāds no esošajiem vai bijušajiem radio «SWH» dīdžejiem, tādējādi, apvienojot vienā ballītē gandrīz visus, kas kaut brīdi ir bijuši radio «SWH» daļa.

Pasākuma apmeklētāju viesu vidū bija arī dziedātāja Liene Šomase, kura sūta Jānim Šipkēvicam īpašus sveicienus, jo uzskata par lielu godu saņemt ielūgumu uz šādu ballīti.

«Divdesmit gadi radio nav daudz, bet tajā pašā laikā ir daudz. «SWH» man vienmēr ir asociējies ar Fredi, radio un Fredis ir kā cimdiņš ar rociņu. Pasākumu uztveru kā koncertu, nevis vienkārši ballīti, tas ir grandiozs. «SWH» jubilejas pasākumu raksturotu kā radošu, nepiespiestu, dabisku, muzikālu, oranžīgu, mērķtiecīgu, pozitīvu. Radio «SWH» novēlu vēl daudzus gadus būt ēterā, radīt jaunas interesantas programmas un, protams, veselību ikvienam radio cilvēkam, jo tā pakārto daudzas lietas,» radio dzimšanas dienā sveic Liene Šomase.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu