Mātes dienā būs "Mazo dziesmas Latvijai" fināls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mātes dienā - šo svētdien, 8.maijā, notiks LNT šova "Mazo dziesmas Latvijai" fināls. Šo izšķirīgo koncertu satraukti gaida kā mazie dziedātāji, tā viņu vecāki, pirmdien vēstīja LNT raidījums "Tautas balss".

Pagājušo svētdien izskanēja dziesmotās sacensības "Mazo dziesmas Latvijai" pusfināls, kad mazie dziedāja tieši viņiem sarakstītas oriģināldziesmas.

Dalībnieka Emīla Manguļa tēvs Artūrs raidījumam "Tautas balss" pēc pusfināla atzina: "Par svētdienām tā sajūta ir dikti laba, jo neviens nekad nav domājis: atkal jābrauc... Vienmēr domā tā: atkal jābrauc! Ar visu to, ka daudz jāiegulda un grūti, bet, jā, tās svētdienas man liekas, ka mazliet pietrūks pēc kāda laiciņa."

Iegūst jaunus draugus un pieredzi

Taču tagad bērniem un viņu vecākiem satraukums kļūst aizvien lielāks, jo priekšā konkursa fināls. Mazie dalībnieki šova laikā ir cieši sadraudzējušies, jūt līdzi cits cita neveiksmēm un kopā priecājas par žūrijas dotajām labajām atzīmēm.

"Es esmu ieguvis jaunus draugus, gan dziesmas un jaunu repertuāru, gan pieredzi un arī drusciņ popularitāti,"

saka dalībnieks Emīls Mangulis. Savukārt Agate Albekeite pēc pusfināla atzina: "Man šajā projektā ir gājis raibi. Man vislabāk paliks atmiņā visi dalībnieki un piedzīvotais."

Pirms vienpadsmit nedēļām šova dalībnieki kāpa uz lielās šova skatuves, lai sevi pieteiktu kā dziedātāji. Konkursa laikā bērni daudz iemācījušies – strādājuši kopā ar vokālo konsultantu, populāriem mūziķiem, televīzijas producentiem un režisoru. Bērni šo nedēļu laikā dziedājuši kopā ar zvaigznēm, savu ģimeni, draugiem un skolas biedriem.

Šobrīd bērni atzīst, ka guvuši vērtīgu pieredzi. Adrija Silva Kukuvasa priecājas, ka iemācījusies 11 jaunas, jaukas dziesmas, kuras viņai ļoti patīkot. Savukārt dalībnieks Gabors Goldmanis atklāja:

"Man šo vienpadsmit nedēļu laikā visvairāk patika kāpt uz skatuves un tas, ka man ir jauni draugi."

Pēc fināla ēdīs saldējumu un rīkos ballītes

Tieši Mātes dienā, 8.maijā, pulksten 20:15 būs konkursa fināls. "Tautas balsij" mazie dziedātāji pastāstīja, ka pēc konkursa visi kā viens noteikti atpūtīsies, ēdīs saldējumu, apciemos draugus un uzrīkos varenas ballītes.

Alīnas mamma Jeļena sacīja: "Tad, kad projekts beigsies, mēs noteikti taisīsim ballīti - savāksim visus mūsu atbalstītājus, visus, kas palīdzēja. Laikam sanāks tā, ka tā Valmiera mūs šoreiz atbalsta vairāk, un mēs brauksim pie viņiem uz Valmieru. Alīnai, kā solīts, būs saldējums, un mēs tā kā solījām to Parīzi. Tā ka mēs centīsimies pa vasaru, lai kāds arī būtu rezultāts, aizbraukt uz Parīzi."

Bērni sola turpināt dziedāt arī pēc šova. Dalībniece Adrija Silva Kukuvasa to apstiprināja: "Es dziedāšu vēl pēc šā raidījuma."

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu