Ar koncertu Pēterbaznīcā noslēgsies festivāls "Windstream"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sv.Pētera baznīcā Rīgā pirmdien (25.04.) notiks festivāla "Windstream" noslēguma koncerts "Rīgas spēlmaņu spēles", kurā muzicēs profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā, pastāstīja orķestra mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone.

Koncertā, kas sāksies plkst.19, skanēs dažādu gadsimtu Rīgas komponistu mūzika, ietverot ne tikai Rīgā sacerēto, bet arī bieži atskaņoto mūziku. Koncertā būs pārstāvēti gan latviešu komponisti – Imants Kalniņš, Romualds Jermaks, Ringolds Ore un Andrejs Jurjāns, gan cittautu komponisti. Slavenākais no tiem ir Rihards Vāgners, kurš dzīvoja un strādāja Rīgā no 1837. līdz 1839.gadam. Lai gan franču komponists Hektors Berliozs nav dzīvojis Rīgā, lielu ietekmi uz Rīgas mūzikas dzīvi ir atstājis viņa paša diriģētais autorkoncerts 1847.gada 17.maijā Melngalvju namā, tādēļ festivāla noslēguma koncertā izskanēs uvertīra "Romas karnevāls", kuru Hektors Berliozs diriģēja Rīgā.

Festivāla noslēguma koncertā ieeja ir bez maksas.

Līdzās festivālam "Windstream" noslēgsies arī pūtēju orķestra "Rīga" sadarbībā ar fotoklubu "Siena" rīkotais fotokonkurss "Windstream". Tas risinājās no 11. februāra līdz 25.martam, kad interesentiem bija iespēja iesūtīt fotogrāfijas par pavasari un mūziku. Fotokonkursā tika iesūtīti 16 autoru darbi. Žūrija izraudzījās 10 labākās fotogrāfijas, kuras ir apskatāmas izstādē Sv.Pētera baznīcas foajē vēl līdz 25.aprīlim. Koncerta gaitā notiks arī fotokonkursa uzvarētāju apbalvošana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu