Uz «Pestivals» skatuves - «Parachute Youth» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Parachute Youth» ir viena no Austrālijas elektroniskās mūzikas jaunākajām sensācijām. Kaut arī grupas pirmais studijas albums ir tikai tapšanas stadijā, «Parachute Youth» veiksmīgi iekaro Eiropas lielāko festivālu un koncertzāļu skatuves, un šovasar uzstāsies arī Rīgā, populārās mūzikas un kultūras festivālā «Pestivals», kas norisināsies 12. un 13. jūlijā Mežaparkā.

Grupas sastāvu veido mūziķi Matt K Von un Jonny Castro, kas ar savu pirmo singlu «Can’t Get Better Than This» ieguvuši atzinību no jau pasaulē plaši pazīstamiem māksliniekiem, tajā skaitā grupas «Empire of the Sun».

«Parachute Youth» darbības aizsākumi meklējami Austrālijā, kur grupas dalībnieki nejauši satikušies kādā garlaicīgā mājas ballītē, pēc kuras uzreiz sapratuši, ka abiem ir kopīga vīzija par mūziku. Puišu radošo darbību pamanījuši producenti no Francijas, kas devuši jaunajam duetam iespēju ierakstīt singlu Eiropā, tāpēc jaunie mūziķi nolēmuši pārcelties uz dzīvi Parīzē, lai radošo sadarbību turpinātu Eiropā.

Grupas pirmajam singlam «Can’t Get Better Than This», kas publicēts 2012. gada janvārī, izdevies iekarot mūzikas aptauju virsotnes Austrālijā, Beļģijā, Polijā, Lietuvā un Luksemburgā. Jāpiebilst, ka šīs dziesmas videoklips, ko veidojis franču režisors Žulians Paulini (Julien Paolini), ir Āfrikā filmēta īsfilma. Dziesmas videoklips pēc tā augšupielādēšanas vietnē Youtube.com sasniedzis vairāk nekā 50 tūkstošus skatījumu pirmo desmit dienu laikā un 4,5 miljonus skatījumu gada laikā. Uzreiz pēc singla radīšanas aprīlī «Parachute Youth» puiši devušies koncertturnejā pa Austrāliju, uzstājoties septiņpadsmit pilsētās.

Kā atzīst paši mūziķi, Eiropas auditorijas atsaucība bijis kas tiešām negaidīts. To, kāpēc diviem elektroniskās mūzikas radītājiem no Austrālijas tik īsā laikā izdevies iekarot Eiropas klausītāju simpātijas, grūti izskaidrot pat pašiem «Parachute Youth» dalībniekiem. Pateicoties lielajam grupas piekritēju skaitam, mākslinieki šobrīd uzsākuši Eiropas koncertturneju, kas ieplānota līdz pat augusta vidum un ietver lielākās Eiropas pilsētas.

Biļetes uz «Pestivals» nopērkamas jau šobrīd «Biļešu servisa» tīklā.

parachuteyouth.com

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu