Tirgotāju asociācija: «Par mūzikas izmantošanu ir jāmaksā» (68)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Šodien, atzīmējot Starptautisko Intelektuālā īpašuma dienu, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) universālveikalā «Stockmann» plkst. 12.30 – 14.30 rīkoja LaIPA biedru – mūziķu uzstāšanos un parakstīja saprašanās memorandu ar Latvijas Tirgotāju asociāciju (LTA) par mūzikas izmantošanu publiskā izpildījuma vietās.

«Tika parakstīts saprašanās memorands starp Latvijas Tirgotāju asociāciju un LaIPu, kas, vienkāršiem vārdiem runājot, nozīmē, ka LTA publiski paziņo, ka intelektuālā īpašuma izmantošana viņu objektos, proti, jebkurā publiskā vietā, kurā mūzikas ieraksti tiek izmantoti komerciālos nolūkos, ir jāatlīdzina ar atlīdzību,» īsā sarunā ar TVNET skaidro LaIPA valdes priekšsēdētājs Kārlis Auzāns.

Akcijā piedalījās arī LTA viceprezidents Gatis Šķudītis, u/v «Stockmann» mārketinga direktors Juris Prančs un LaIPAs izpilddirektore Liena Grīna, kas uzsvēra, ka ar šā memoranda parakstīšanu vēlas pievērst plašākas sabiedrības uzmanību mūzikas izmantošanai publiskās vietās.

Ar divu dziesmu priekšnesumiem akcijā piedalījās arī vairāki mūziķi - grupa «Autobuss Debesīs», «PeR», Marka («Double Faced Eals»), dziedātājas Liene Candy, Kristīne Šomase, Antra Stafecka un Katrine Lukins.

***

Biedrība «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» ir organizācija, kurā izpildītāji un fonogrammu producenti ir apvienojušies, lai kolektīvi administrētu savas tiesības – vienotos ar fonogrammu izmantotājiem par maksājamo atlīdzību, iekasētu, sadalītu un izmaksātu to tiesību īpašniekiem. LaIPA ir starptautiski atzīta organizācija, kas vienīgā Latvijā administrē pašmāju un ārzemju izpildītāju un fonogrammu producentu tiesības saņemt taisnīgu atlīdzību par izmantotajām fonogrammām.

Komentāri (68)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu