Klausies «Iggy & The Stooges» jauno albumu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī pankmūzikas celmlaužu - Igija Popa (Iggy Pop) un The Stooges jaunais albums «Ready To Die» oficiāli tiks izdots tikai jaunnedēļ, jau šobrīd to pilnīgi legāli bez maksas iespējams noklausīties bezpeļņas organizācijas «National Public Radio» (NPR - www.npr.org) mājas lapā (skat. resursus).

Reti kurš ticēja, ka kaut kas tāds notiks. Turklāt «The Stooges» ierakstā pēc 40 gadu pārtraukuma dzirdams ģitārists Džeimss Viljamsons (James Williamson). Viņš atkarību dēļ 1974. gadā pameta skatuvi un kļuva par skaņu inženieri.

Albumā spēlē arī oriģinālā sastāva bundzinieks Skots Eštons (Scott Asheton), savukārt basu nelaiķa Rona Ešitona vietā ierakstījis Maiks Vats (Mike Watt).

«The Stooges» pēdējais studijas albums «The Weirdness» izdots 2007. gadā. Tas sekoja pēc ilgas pauzes, kas 1973.gadā izdots pēdējais ieraksts «Raw Power». Tolaik Pops sirga ar smagu atkarību no heroīna. Vēlāk ar drauga mūziķa Deivida Bovija palīdzību viņš pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu vidū sāka veiksmīgu solokarjeru ar albumiem «The Idiot» un «Lust for Life».

Atgādinām, ka 2006. gadā Igijs Pops kopā ar «Stooges» muzicēja arī Rīgā, izpelnoties cienītāju un rokmūzikas apskatnieku atzinīgas atsauksmes.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu