Tapusi jauna dokumentālā filma par karavīriem Afganistānā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajās dienās aprit 15 gadu, kopš Latvija piedalās starptautiskajās militārajās misijās. Tādēļ piektdien (08.04.) plkst.18 Kongresu nama Mazajā zālē notiks jaunās autoru Ģirta Straustiņa, Zanes Penezes un Sandija Semjonovs dokumentālās filmas "Astoņi pilnmēneši" pirmizrāde.

(papildināts ar video)

Dokumentālā filma "Astoņi pilnmēneši" tapusi Afganistānas austrumu pierobežā, Kunāras provincē 2010. gadā. Piecu nedēļu laikā filmēšanas grupa ir pirmā un līdz šim vienīgā no Latvijas, kam izdevies fiksēt NBS speciālo uzdevumu vienības un ASV 101. Airborne divīzijas vienības un ASV Mičiganas Nacionālās gvardes sauszemes spēku kopējo darbu un cīņas uguns zonā.

Skatītājam tiek sniegta vēl nebijusi iespēja sekot līdzi karavīru gaitām ārpus posteņa aizsargvaļņiem un saklausīt, kādas pārdomas rodas pēc spēcīgām apšaudēm, savu kaujas biedru dzīvību glābšanas un bīstamām operācijām kalnos.

Filmas varoņi atzīst, ka vēlas atgriezties kara zonā, jo zina, ka tur iegūtie biedri un pieredze nepievils.

Dokumentālā filma tapusi sadarbībā ar Latvijas Aizsardzības ministriju un ASV vēstniecību Latvijā.

Pirmizrādē piedalīsies Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks, NBS komandieris Raimonds Graube, ASV vēstniece Latvijā Judith Garber un filmas varoņi – NBS Speciālo uzdevumu vienības karavīri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu