Ārzemju mūzikas ziņas īsumā: 15. aprīlis (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Austrāliešu projekts «Empire Of The Sun» atgriežas ar jaunu dziesmu «Alive», korejiešu repera «Psy» jaunais hits pārspējis «Youtube» rekordu, islāmisti soda ateistu - turku pianistu Fazilu Saiju, miris rokgrupas «Deftones» basģitārists Či Čengs... Mūzikas ziņas īsumā: 15. aprīlis.

Ikoniskās politiķes, ilggadējās Lielbritānijas premjerministres Mārgaretas Tečeres (Margaret Thatcher) nāves aktualizētā dziesma «Ding Dong! The Witch Is Dead» («Ding Dong! Ragana ir pagalam»), kas iekļauta filmas «Oza zemes burvis» skaņu celiņā, tomēr nav spējusi iekarot Apvienotās Karalistes singlu topa 1.vietu. Līderis otro nedēļu ir tas pats - Duke Dumont un A*M*E deju zāļu grāvējs «Need U (100%)».

Austrāliešu projekts «Empire Of The Sun», kurā apvienojies Lūks Stīls (Luke Steele), kurš ir arī līderis grupai «The Sleepy Jackson», un Niks Litlmors (Nick Littlemore) no elektroniskās grupas «Pnau», šodien publisko jaunu dziesmu «Alive». Dziesma ir pirmais vēstnesis no šogad (14. jūn.) gaidāmā otrā studijas albuma «Ice on the Dune», kas sekos 2008. gada veiksmes stāstam - platei «Walking on a Dream».

«Walking on a Dream» visā pasaulē pārdots vairāk nekā miljons kopiju.

42 gadu vecumā svētdien miris populārās amerikāņu rokgrupas «Deftones» basģitārists Či Čengs (Chi Cheng). Kopš 2008. gada autoavārijas Santaklārā, Kalifornijā, Či Čengs atradās daļējā komas stāvoklī.

Noslēdzies Kalifornijas tuksneša rokfestivāls «Coachella». Viens no pārsteigumiem - franču grupas «Phoenix» un R&B zvaigzne R.Kelija (R Kelly) kopīgais uznāciens.


Dienvidkorejiešu repera «Psy» jaunākā hita «Gentleman» videoklips trīs dienu laikā skatīts vairāk nekā 52 miljonus reižu, pārspējot dienas skatījumu skaita rekordu. «Gentleman» vietnē tika augšupielādēts sestdienas vakarā, un pirmajās 24 stundās tas tika skatīts aptuveni 20 miljonus reižu.

68 gadu vecumā miris dziesmu autors Džordžs Džeksons (George Jackson), kurš ir līdzautors populārajai dziesmai «Old Time Rock and Roll».

Franču elektroniskās mūzikas duets «Daft Punk» festivāla «Coachella» laikā sniedza vēl vienu ieskatu gaidāmajā albumā «Random Access Memories». Šoreiz funky fragments ar Farelu Viljamsu.

Turcijas tiesa šodien notiesājusi pasaulslaveno turku pianistu Fazilu Saiju (Fazil Say), kuram piespriests desmit mēnešu nosacīts cietumsods par zaimošanu. Tiesa atzina Saiju par vainīgu vienas tautas daļas reliģisko vērtību aizskaršanā, publicējot tviterī ierakstus, kas aizskar islāmu un musulmaņus.

43 gadus vecais pianists, kas spēlējis ar Berlīnes, Ņujorkas, Tokijas un Izraēlas simfoniskajiem orķestriem, tika apsūdzēts par reliģiskā naida kurināšanu un islāma vērtību aizskaršanu ar vairākiem provokatīviem tvītiem.

Apsūdzībā tika citēti vairāki tvīti, ko Saijs rakstīja aprīlī. «Nezinu, vai arī esat to pamanījuši, taču visi kretīni, pagrimušie, pamuļķi, zagļi un āksti ir allāhisti,» teikts vienā no tvītiem.

Saijs arī iepriekš izsaucis tautiešu dusmas, tviterī apsūdzot Turcijas ticīgos liekulībā.

Bet viņa tiesāšana radījusi bažas, ka Turcijā arvien vairāk tiek ierobežota vārda brīvība un ka sekulārā valsts pamazām dodas islāmisma virzienā.

Bezpeļņas organizācijas «National Public Radio» (NPR - www.npr.org) mājas lapā (skat. resursus) no šodienas var klausīties BBC «Sound of 2013» saraksta nominantes Lauras Mvulas albumu.

www.npr.org

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu