JRT pievēršas "Smagajam metālam"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdien, 30. martā, Rīgā, Talsu ielā 1, Jaunā Rīgas teātra Muzeja zālē notiks iestudējuma "Smagais metāls (Ilgas pēc ledenēm)" pirmizrāde. Tas veidots pēc G.Repšes romāna "Alvas kliedziens" motīviem. Izrādes režisore - Inese Mičule.

"Nē, ar smago metālu un kaucošām ģitārām te nav nekādas saistības. Drīzāk – ar Mendeļejeva ķīmisko elementu tabulu, kurā metāli ir dažādi – mīkstie, lokanie un arī smagie, cietie, kas liecot lūst. Stāsts būs par tiem otrajiem jeb par cilvēkiem īpaši trauslajā, lūstošajā, ne lokanajā vecumā – tīņu gados, kad visu, sevišķi netaisnību un melus, uztver saasināti melnbaltās krāsās un dumpojas," tā režisore par izrādi.

Pusaudze – tāds ir izrādes centrs, ap kuru apvīsies pusaudžu gadiem raksturīgie "vētras un dziņu" rituāli, izsekojot meitenes domāšanas attīstībai – no vienkāršām līdz abstraktām formām. Dumpīgs pusaudzis un sabiedrības nenogurstošā vēlme protestētāju piemērot noteiktiem sociāliem stereotipiem. Patstāvīgi domājošie pusaudži padomju laikmetā tika uztverti ar nicinājumu. Šobrīd laiks, vide un paņēmieni ir mainījušies, tomēr masu kultūra turpina manipulēt ar nenobriedušo apziņu.

Galvenajā lomā – Guna Zariņa. Pārējās lomās - Baiba Broka, Sandra Zvīgule, Elita Kļaviņa, Inga Alsiņa, Jana Čivžele. Scenogrāfs – Gints Sippo, kostīmu māksliniece – Ieva Veita

Biļešu cena – 10 Ls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu