Aleša Diksone: Izklaides industrijā joprojām pastāv rasisms (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Angļu dziedātāja un modele Aleša Diksone zina, ka rasisms šovbiznesā pastāv joprojām, un viņa bieži ar to saskaras. Modelei nereti ir teikts, ka viņu nevar likt uz žurnāla vāka, jo afroamerikāniete, kura rotā žurnāla vāku, samazina tirāžu.

Žurnāla «Cosmopolitan» intervijā dziedātāja atzina, ka diemžēl izklaides industrijā joprojām pastāv rasisms. Aleša atceras, ka reiz sniegusi interviju un žurnālists atklāti viņai pateicis, ka viņi neliks melnādainu sievieti uz vāka, jo tas samazinās izdevuma pārdodamību.

«Tas mani aizkaitināja, jo nekam šajā pasaulē nebūtu jāgrozās ap personas sejas krāsu, bet gan ap pašu personību. Mani padara dusmīgu tas, ka melnādainas sievietes joprojām ir minoritātes šovbiznesā, īpaši televīzijā,» žurnālam «Cosmopolitan» stāstīja Aleša.

Foto: AP/Scanpix

Runājot par savu bērnību, dziedātāja stāsta, ka saskārusies ar agresiju un negācijām tik sen, cik vien sevi atceras, tieši ādas krāsas dēļ. Viņa jau agrā vecumā nolēma ignorēt cilvēku negācijas un iet uz savu mērķi gan profesionālajā, gan cilvēciskajā ziņā.

«Es biju vienīgā melnādainā meitene skolā, man kā cilvēkam tas nāca par labu, jo jau agri uztvēru sevi kā unikālu, tas palīdzēja attīstīties mākslas lauciņā,» žurnālam «Cosmopolitan» skaidro slavenā angļu māksliniece.

Pirmo reizi pasakot tēvam, ka vēlas kļūt par dziedātāju, mūziķe saņēma skarbu pretjautājumu: «Kas tev liek domāt, ka tev viss izdosies? Melnādainos cilvēkus šajā valstī neviens negaida izklaides industrijā.»

Foto: Reuters/Scanpix

Dziedātāja šo sarunu ar tēvu atceras tā, it kā tā būtu noritējusi vakar, jo viņam ir taisnība, tas pierādās, apskatot Anglijas mūzikas topus, kur melnādaino mākslinieku vārdus ir grūti atrast.

Aleša tomēr riskēja, izveidoja melnādaino meiteņu grupu «Mis-Teeq», kura veiksmīgi darbojas Eiropas mūzikas tirgū.

Aleša tikko ir sasniegusi 30 gadu vecumu un jūtas laimīgāka nekā jebkad, tieši tāpēc, ka ir melnādaina.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu