Freimaņa koncerts pulcē pilnu Arēnu (176)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdienas, 11. marta, vakarā "Arēnā Rīga" norisinājās mūziķa, dzejnieka un aktiera Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncerts, kas vienkopus pulcēja gan viņa tuvākos draugus un kolēģus, gan tūkstošiem viņa talanta cienītāju.

(papildināts ar fotogaleriju)

Koncertšovā "Dzīve kā košums" uz skatuves kāpa daudzi šobrīd aktuāli pašmāju popmūzikas izpildītāji, ar kuriem dzīves laikā sadarbojies Freimanis.

Koncerts bija vērojams arī tiešraidē internetā Freimaņa fonda mājaslapā "www.mff.lv" un "Radio SWH" mājaslapā www.radioswh.lv.

Koncerta atkārtojums "Radio SWH" ēterā 12.martā.

Par vienu no emocionāli piesātinātākajiem brīžiem piemiņas koncertā kļuva grupas "Putnu balle" izpildītā Mārtiņa Freimaņa nepabeigtā dziesma, veltījums pērnruden deltaplāna avārijā bojāgājušajam režisoram Kristapam Streičam.

Koncertā uzstājās Lauris Reiniks, "Putnu balle", Olga Rajecka, Aija Andrejeva, "Labvēlīgais tips", Čilli, grupas "PeR" un "Blitze", Yana Kay, koris "Mūza", "Astro’n’out", Valters un Kaža, Ance Krauze, Marija Bērziņa, Nikolajs Puzikovs, Raimonds Pauls un citi.

Freimaņa radītos dzejoļus un piezīmes uz salvetēm dziesmu starplaikos lasīja aktieris Artūrs Skrastiņš un Zane Daudziņa.

Foto: LETA

Koncerts kā tradīcija

Koncerta noslēgumā izdevniecības "Mikrofona ieraksti" pārstāve Elita Mīlgrāve paziņoja, ka plāno iedibināt jaunu tradīciju latviešu mūzikas dzīvē - katru gadu Mārtiņa Freimaņa dzimšanas dienā, kas ir 7.februāris, organizēt līdzīgu vērienīgu koncertu. Nākamā Freimaņa talanta cienītāju tikšanās iecerēta 2012. gada 7. februārī.

Mārtiņa Freimaņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā. Viņš nomira 27.janvārī Latvijas Infektoloģijas centrā. Mediķi apstiprināja, ka mūziķis miris no vispārējas organisma saindēšanās, kuras galvenie iemesli bija akūts toksiskais hepatīts un taukainā hepatoze.

Komentāri (176)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu