Atklāj festivāla "Windstream" programmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" šogad pavasara festivālā "Windstream" piedāvās septiņus akadēmiskās un neakadēmiskās mūzikas koncertus, no kuriem trīs apmeklētājiem būs bez maksas.

"Mosties un atceries, dzirdi un baudi!"

Kā šodien preses konferencē stāstīja profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" direktore Ilona Breģe, festivāla, kura devīze šogad ir "Mosties un atceries, dzirdi un baudi!", koncertu programma būs daudzveidīga un interesanta.

Festivāls tiks atklāts 20.martā plkst.14 ar diriģenta Andra Vecumnieka vadītu orķestra "Rīga" koncertu. Labos laika apstākļos koncerts notiks laukumā pie Svētās Pētera baznīcas, bet sliktos laika apstākļos koncerts notiks baznīcā.

Atklāšanas koncerts būs bez maksas, un tā laikā klausītāji tiks aicināti ne tikai klausīties mūziku, bet arī tiks rosināti ar fotoaparātiem rokās tvert gaišās pavasara noskaņas pilsētā un mūzikā, lai piedalītos fotokonkursā. Svētās Pētera baznīcas iekštelpās būs skatāma fotokluba "Siena" veidota fotogrāfiju izstāde ar 12 mūziķu portretējumiem, bet, noslēdzoties fotokonkursam, izstāde tiks papildināta ar 12 labākajām konkursam iesūtītajām bildēm.

Fotokonkurss

Fotokluba "Siena" pārstāvis Uldis Krusts informēja, ka fotokonkurss notiks līdz 25.martam un tā laikā cilvēki aicināti iesūtīt bildes, kuras atbilstoši pavasara festivālam vēsta par pavasara atnākšanu arī pilsētā. Ar fotokonkursa nolikumu interesenti var iepazīties mājaslapā "http://www.fks.lv/windstream". Fotokonkursa labāko autoru apbalvošana notiks festivāla noslēgumā koncertā Otrajās Lieldienās, 25.aprīlī, bezmaksas koncertā Svētā Pētera baznīcā.

Fotokluba "Siena" fotogrāfs Uldis Krusts un profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone piedalās preses konferencē, kurā informē par profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" pavasara festivālu "Windstream"
Fotokluba "Siena" fotogrāfs Uldis Krusts un profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone piedalās preses konferencē, kurā informē par profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" pavasara festivālu "Windstream" Foto: LETA

Programma

Nākamais festivāla koncerts notiks Rīgas Domā Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, 25.martā. Koncerta programmā būs Lūcijas Garūtas kantāte "Dievs, Tava zeme deg!", kas būs Anitras Tumševicas pārlikums pūtēju orķestrim no oriģinālās ērģeļu partijas. Šajā koncertā piedalīsies orķestris "Rīga", kamerkoris "Ave Sol", solisti Viesturs Jansons un Rihards Mačanovskis, kā arī diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Arī šis koncerts būs bez ieejas maksas.

Joku dienā jeb 1.aprīlī profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" piedāvās koncertu Lielajā ģildē. Koncertā būs gan joki mūzikā, gan arī mūziķu joki, bet visu norisi uzraudzīs diriģenti Raitis Ašmanis, Māris Ozoliņš un Andris Vecumnieks.

Profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš
Profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš Foto: LETA

Latviešu komponistu mūzika skanēs 12.aprīļa kamermūzikas koncertā "Sasaukšanās" Rīgas Latviešu biedrības namā. Koncertā piedalīsies jaunizveidotais kameransamblis, kurā piedalās divas flautas - Dace Bičkovska un Andis Klučnieks, divas klavieres - Antra Vīksne un Normunds Vīksne, kā arī sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe. Kaut arī kameransamblis ir samērā jauns un tam vēl nav izdomāts nosaukums, vairāki latviešu komponisti ir sarakstījuši jau speciāli šim ansamblim veltītus skaņdarbus.

Lielajā piektdienā, 22.aprīlī, festivāls "Windstream" piedāvās koncertu Svētajā Jāņa baznīcā. Šim koncertam diriģents Andris Poga veido transkripciju Johannesa Brāmsa "Vācu rekviēmam", kur simfoniskā orķestra partijas tiek pārliktas pūšaminstrumentu orķestrim. Koncertā piedalās solisti Kristīne Gailīte, Samsons Izjumovs, Rīgas kori "Juventus", "Austrums", "Fortius" un profesionālais pūtēju orķestris "Rīga".

Noslēgums ar koncertu "Rīgas spēlmaņu spēles"

Festivāls noslēgsies 25.aprīlī ar koncertu "Rīgas spēlmaņu spēles" diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Ozoliņš stāstīja, ka šajā koncertā tiks izmantoti to komponistu skaņdarbi, kuru vārds vai darbi bijuši saistīti ar Rīgu. Starp to komponistu darbiem, kas tiks izmantoti koncertā, būs Riharda Vāgnera, Imanta Kalniņa, Johana Sebastiana Baha un citu komponistu darbi.

Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" festivālu "Windstream" klausītājiem piedāvā jau otro gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu