Izdots Freimaņa sastādīts "labāko dziesmu" CD (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nācis klajā mūžībā aizgājušā Mārtiņa Freimaņa piemiņas albums "Dzīve kā košums", kas ir pēdējā paša mūziķa sastādītā viņa labāko dziesmu izlase.

Izlasi varēs iegādāties koncertā

Pirmā vieta, kur varēs nopirkt izdoto mūziķa un dzejnieka Freimaņa piemiņas albumu, būs rītdienas koncerts "Arēnā Rīga", informē ierakstu producēšanas, izdošanas un izplatīšanas kompānijas "Mikrofona ieraksti" pārstāvji.

"Freimaņa mūžs aprāvās šā gada 27.janvāra naktī, atstājot viņa talanta pielūdzējus un draugus ar sāpēs sažņaugtām sirdīm. Tik ļoti neticami tas šķita un šķiet vēl šodien.

2009.gadā mēs ar Mārtiņu vienojāmies, ka pienācis laiks apkopot vienā albumā viņa labākās dziesmas.

Tās atlasījām kopīgi, taču izlases izdošana tika atlikta uz nenoteiktu laiku, lai gan mūsu izdevniecības plānos tā bija ierakstīta katru gadu. Mārtiņš šīs izlases izdošanu tā arī nesagaidīja, un nu tas jau ir viņa piemiņas albums," sacīja izlases sastādītājs un Guntars Račs.

CD pamatā ir paša Freimaņa atlasītās dziesmas

Dziesmu izlases pamatā ir paša Freimaņa atlasītās dziesmas, kas papildinātas ar tādām dziesmām, kuras pēc viņa traģiskās aiziešanas ieguva pavisam citu nozīmi un tāpēc nevarēja palikt ārpus šā saraksta. Šī izlase skanēja mūziķa bēru dienā, un visi, kas bija iedomājušies, ka viņu labi pazīst, viņa dziesmu vārdus sadzirdēja no jauna, un bija sajūta, ka cilvēki bijuši kurli, tās klausoties pirmo reizi, norādīja Račs.

"Dzīve kā košums"
"Dzīve kā košums" Foto: Publicitātes foto

Albumā iekļautas dziesmas "Dzīve kā košums", "Riekstkoka sirds", "Spārni un vējš", "Sirds sadeg neparasti", "Lietus dārzs", "Kad Ēģiptē sniegs", "Satīties sapīties", "Mans neatklātais super NLO", "Bet maijpuķītēm jāpaliek", "Pēc mums (vēl ilgi zeme skums)", "Sapņu pārdevējs", "Ar baltu krītu uzrakstīts", "Perfekta (Autoplanēta)", "Beigās viss būs tomēr labi", "Mēs atnāksim, mēs mīlēsim", "Bums", "Kā aizdejot līdz rītam", "Draugs", kā arī dziesma angļu valodā "The War Is Not Over" un krievu valodā "Maksimum ti".

Dziesmu izlasei pievienots buklets, kurā ir lasāmas Freimaņa draugu atmiņas un skatāmas agrāk nepublicētas fotogrāfijas.

Izpildītāju atlīdzība no šā albuma nonāks jaundibinātā Mārtiņa Freimaņa fonda rīcībā un tiks izmantota mūziķa piemiņas iemūžināšanai.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu