«Latvija 2012 cilvēku acīm» šonedēļ LNT (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pagājušā gada pavasarī sākās projekts «Latvija 2012 cilvēku acīm». Ikviens Latvijas iedzīvotājs tika aicināts ņemt talkā savu fotoaparātu, videokameru vai mobilo tālruni un iesaistīties dokumentālās filmas veidošanā. Pateicoties milzu atsaucībai, vairāk nekā 6000 iesūtītiem materiāliem un 500 autoru tvertajiem mirkļiem, ir tapusi skaistu un pārsteidzošu mirkļu pilna filma.

Gada laikā 6000 videomateriāli!

«Visa gada garumā Latvijas Mobilais telefons un LNT aicināja cilvēkus ar mobilajiem telefoniem filmēt un sūtīt savus video, lai no tiem izveidotu filmu. Šajā laikā saņemtie vairāk nekā 6000 iesūtītie materiāli, vairāk nekā 500 autoru tvertie mirkļi nu kopā veido unikālu hroniku - dokumentālu filmu «Latvija 2012 cilvēku acīm». Visa radošā komanda saka lielu paldies ikvienam mobilajam reportierim par atsaucību un uzticību! Mēs ļoti novērtējam to, cik daudz cilvēku ir iemūžinājuši un labprātīgi mums atsūtījuši video ar skaistākajiem, smieklīgākajiem un aizraujošākajiem darbiem un nedarbiem jeb notikumiem savā dzīvē. Šie mazie, sīkie notikumi atnes tik lielu prieku un laimi. Tāpēc ceram, ka skatītājs filmas laikā sajutīs un novērtēs, cik šie piedzīvotie mirkļi skaistu dzīvi veido,» stāsta dokumentālās filmas «Latvija 2012 cilvēku acīm» izpildproducente Aija Ansone.

Skaisti un emocionāli dzīves mirkļi

Mūsdienu sabiedrībā teju ikvienam ir pieejamas tehnoloģijas, telefons kļuvis par rīku, kas vienmēr ir pa rokai, palīdz fiksēt mirkļus un dalīties ar tiem. Nereti cilvēki pamana tik pārsteidzošus notikumus, ko neizdodas piedzīvot un piefiksēt pat žurnālistiem. Tāpēc, lai šie īpašie mirkļi nepaliktu nepamanīti, ikviens tika aicināts kļūt par reportieri un piedalīties kopīgas dokumentālas filmas veidošanā. Tā ir filma jeb gada hronika, kas iedvesmo darīt vairāk. Šajā laikā saņemtie videomateriāli kopā

veido unikālu hroniku par to, kādu Latvijā cilvēki redzējuši 2012.gadu.

Filma ļauj saprast, kas sabiedrībai bijis svarīgs, kas licis smaidīt un iedvesmojis jauniem darbiem, licis priecāties un satraukties. Sekojot iesūtītajiem video, tiek iziets cauri visam gadam un tam, kā tika sagaidīts pavasaris, aizvadītas brīvdienas, pēdējā skolas diena un Sieviešu diena jeb 8.marts. Tāpat būs iespēja atcerēties sabiedrībā aktuālus notikumus, aizdomāties par to, kā katrs pats aizvadījis 2012.gadu. Iespējams, kādu no skatītājiem filma «Latvija 2012 cilvēku acīm» iedvesmos jauniem piedzīvojumiem!

Svarīgi atcerēties, ka katram pašam ir savi notikumi, kas ir svarīgi un vērti, lai tos neaizmirstu. Pastaiga gar jūru, piedalīšanās koncertā, draudzenes izlaidums vai kopīgi padarīts darbs. Tie ir vienkārši un ikdienišķi notikumi, kuri

kopā veido skaistu, interesantu un pārsteidzošu dzīvi.

Katru gadu, katrā no 365 dienām. Tāpēc esat aicināti veidot katrs pats savu aizkustinošāko mirkļu dokumentālo filmu, lai varētu atminēties un ļauties patīkamajiem dzīves momentiem no jauna.

Skatieties dokumentālo filmu «Latvija 2012 cilvēku acīm» jau 30.martā 21:00 kanālā LNT

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu