Festivālu «Windstream» atklās «Kokteilis Windstream gaumē»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtais pavasara festivāls «Windstream» tiks atklāts 20.martā plkst.19 ar koncertu «Kokteilis Windstream gaumē» Lielajā ģildē, kas piedāvās dažādu komponistu skaņdarbus pūtēju orķestra «Rīga», vokālās grupas «Framest», trompetista Ārnes Otsa, mežradznieka Māra Evelona un diriģenta Raita Ašmaņa atskaņojumā, ziņo PPO «Rīga» mārketinga speciāliste Ilze Pleša.

Koncertā tiks atskaņots Oto M. Švarca 2008. gadā sacerētais skaņdarbs «Absolute Crossover» orķestra «Rīga» atskaņojumā un 2007. gadā sacerētais «Cape Horn» ar mežraga solo. Šie divi Švarca skaņdarbi jau kļuvuši par pieprasītiem darbiem visā pasaulē un ir izdoti mūzikas albumos. Mežraga solo spēlēs Evelons.

«Kokteilis Windstream gaumē» koncertā skanēs vairākas džeza kompozīcijas trompetes solo ar orķestri - Arturo Sandovala «Closely Dancing», Čaka Mangiones «Children of Sanchez», Gordona Gudvina «Mueva Los Huesos» un Bernardo Monterdes «Virgen La Macarena». Trompetes solo spēlēs Otss, viesis no Igaunijas, kas pārstāv Igaunijā slaveno Otsu mūziķu dzimtu.

Koncertā tiks atskaņoti vairāku latviešu komponistu - Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa, Aleksandra Kublinska, Ģederta Ramana, Elgas Īgenbergas - skaņdarbi. Komponistu vokālās kompozīcijas atskaņos grupa «Framest» un orķestris «Rīga».

Biļetes uz koncertu pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu