TOP 10 gaidītākie vasaras koncerti (44)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vairums vietējo festivālu vēl nav paspējuši izziņot pilnas programmas, tomēr jau šobrīd koncertu grafiks Baltijas valstīs vasarā solās būt visai karsts. TVNET piedāvā desmit dažādu žanru izpildītājus, kuru uzstāšanos noteikti būtu vērts piefiksēt savā plānotājā.

Ēriks Kleptons «Arēnā Rīga»

5. jūnijā pirmo reizi Latvijā uzstāsies viens no visu laiku labākajiem un ietekmīgākajiem ģitāristiem, leģendārais dziedātājs un dziesmu autors Ēriks Kleptons (Eric Clapton). Mūsu reģionā Ēriks Kleptons sniegs tikai divus ekskluzīvus turnejas koncertus – Latvijā, «Arēnā Rīga», un Lietuvā, Kauņas «Žalgiris» arēnā.

Foto: AFP/LETA

Lana del Reja «Arēnā Rīga»

14.jūnijā «Arēnā Rīga» uzstāsies viena no patlaban populārākajām amerikāņu alternatīvās popmūzikas izpildītājām Lana del Reja (Lana Del Rey). Dziedātāja ieguvusi vairākus prestižus apbalvojumus, tostarp 2012.gada Lielbritānijas «Brit Awards» balvu par labāko starptautisko debiju, MTV mūzikas balvu par labāko alternatīvo performanci, kā arī gada labākās starptautiskās mākslinieces balvu šā gada «Brit Awards» ceremonijā.

MC Hammer festivālā «Pestivals»

«Can’t Touch This», «2 Legit 2 Quit» un citu visā pasaulē gadu desmitus atskaņotu skaņdarbu autors un izpildītājs MC Hammer šovasar uzstāsies 12. un 13. jūlijā Rīgā, Mežaparka estrādē notiekošajā festivālā «Pestivals».

Foto: AP/ScanPix

Green Day Tallinā

25.jūnijā Tallinas Dziesmu svētku estrādē uzstāsies amerikāņu rokgrupa «Green Day», kas būs tās vienīgais koncerts Baltijas valstīs. «Green Day» ir dibināta 1987.gadā Kalifornijā. Kopš tā laika pārdoti aptuveni 70 miljoni grupas albumu, un «Green Day» apbalvota ar piecām «Grammy» balvām.

Foto: AFP/LETA

The Killers Mežaparka estrādē

26. jūnijā Rīgā, Mežaparka estrādē uzstāsies Lasvegasas apvienība «The Killers», kas Latvijā viesosies jaunākā albuma «Battle Born» veicināšanas tūres ietvaros. Grupa dibināta 2001.gadā Lasvegasā, un «The Killers» ir vieni no retajiem 21. gs. mūziķiem, kam izdevies iemantot pasaules superzvaigžņu statusu.

Roberts Glaspers festivālā «Rīgas Ritmi»

4.jūlijā festivāla «Rīgas Ritmu» ietvaros uzstāsies 2013. gada «Grammy» balvas ieguvējs Roberts Glaspers ar pavadošo grupu (Robert Glasper Experiment). Amerikāņu pianista un komponista misija ir sintezēt moderno džezu ar hiphopu un R&B. Glaspers ir kļuvis par taustiņinstrumentālistu vairākiem mūsdienu hiphopa un R&B dižgariem laikā, kad uzņēmās Mos Def producēšanu un sadarbojās ar Kanji Vestu (Kanye West), Eriku Badu (Erykah Badu), Mešelu Ndīdžiočelo (Meshell Ndegeocello), Jay-Z un Maxwell.

Sigur Rós «Positivus» festivālā

Kā galvenie vakara izpildītāji uz «Positivus» festivāla galvenās skatuves sestdien, 20.jūlijā, kāps pasaulslavenā islandiešu ambientā postroka apvienība «Sigur Rós». Ieskaujot klausītājus neatkārtojamā tēlainu pasaku virpulī, Reikjavīkas mūziķi «Sigur Rós» ir sen gaidīti festivāla viesi - Jónsi skanīgais vokāls un maigi plūstošie ģitāru viļņi lieliski papildinās festivāla vasarīgi sapņaino atmosfēru.

The xx «Positivus» festivālā

Elektropopa grupa no Londonas «The xx» ir viena no pēdējo gadu mūzikas kritiķu visaugstāk novērtētajām mūsdienu grupām. Viņi mūzikas topu virsotnes 2009.gadā iekaroja ar albumu «xx», un viņu uzstāšanās ir paredzēta no 19. līdz 21. jūlijam notiekošajā «Positivus» festivālā Salacgrīvā.

Depeche Mode Viļņā

Pasaulslavenā sintīpopa grupa «Depeche Mode» šopavasar izdos jaunu albumu un vasarā dosies tā veicināšanas turnejā, kuras laikā grupa iecerējusi ar vienu koncertu uzstāties arī Baltijas valstīs, šoreiz koncertu sniedzot 27.jūlijā Viļņā, Viņģa parkā.

Foto: Itar-Tass/Scanpix

Robijs Viljamss Tallinā

20. augustā Tallinas Dziesmu svētku estrādē uzstāsies britu popmūzikas zvaigzne Robijs Viljamss (Robbie Williams), kas būs vienīgais mūziķa koncerts Ziemeļeiropā. Robijs Viljamss ir komerciāli veiksmīgākais solomākslinieks Lielbritānijas vēsturē - dziedātājs savas solokarjeras laikā pārdevis vairāk nekā 77 miljonus albumu kopiju.

Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu