«Identitātes roks» vai neonacisms? (28)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: frei-wild.net

Vācijas prestižās popmūzikas balvas «Echo» konkursa rīkotāji, reaģējot uz vairāku mākslinieku protestiem, no nominantu saraksta svītrojuši pretrunīgu reputāciju iemantojušo rokgrupu «Frei.Wild», kas esot saistīta ar galēji labējo kultūras sektoru, ceturtdien pavēstīja konkursa pārstāvji.

No Vācijas «Echo» balvu nominantu saraksta svītro «galēji labējo» grupu

Mākslinieki balvu saņemšanai tiek nominēti, vadoties pēc viņu pārdoto ierakstu skaita, un Dienvidtiroles grupa «Frei.Wild» bija pārdevusi pietiekami daudz albumu, lai kvalificētos kategorijai «Vācu alternatīvais roks», vēsta laikraksts «Süddeutsche Zeitung».

www.frei-wild.net

Tomēr, reaģējot uz citu «Echo» balvu nominantu skaļajiem protestiem, konkursa rīkotāji nolēma «Frei.Wild» svītrot no kandidātu saraksta.

Pirms lēmuma pieņemšanas bijušas spraigas diskusijas par šo muzikālo kolektīvu, kas pārstāv tā dēvēto «identitātes roka» virzienu, un tas savukārt dažkārt tiek saistīts ar galēji labējo kultūras sektoru.

«Frei.Wild» pēdējais albums «Feinde deiner Feinde» Vācijā un Austrijā pārdotāko albumu sarakstos pērn sasniedza otro vietu. Tam sekojošā nominācija «Echo» balvai ne tik vien izraisīja pretrunīgu reakciju, bet arī aizēnoja citus populārus māksliniekus, kas arī ir izvirzīti prestižajai godalgai, skaidroja Vācijas mūzikas industrijas padomes BVMI pārstāvis Floriāns Drike.

Robeža starp «identitātes roku» un neonacismu ir plūstoša

Robeža starp «identitātes roku» un neonacismu atbilstoši žurnālista Tomasa Kubana skaidrojumam ir plūstoša. Vairākas grupas, kas sevi dēvē par «identitātes roka» pārstāvjiem, izpelnās atzinīgus vērtējumus ekstrēmistu forumos, norādīja žurnālists.

Grupas «Kraftklub» un MIA, kas arī ir nominētas «Echo» balvai, sociālajā tīklā «Facebook» mudināja fanus boikotēt godalgu ceremoniju.

«Kraftklub» pārstāvji skaidroja, ka nevēlas, ka arī viņi tiek saistīti ar «Frei.Wild». Savukārt MIA pārstāvji norādīja, ka bijuši iepriecināti par nomināciju, līdz uzzinājuši, ka arī «Frei.Wild» ir izvirzīta godalgai. «Tas, kā viņi izskatās, ir pretīgi,» sacīja MIA pārstāvji.

«Echo» balvu pasniegšanas ceremonija notiks 21.martā.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu