Ventspilniekus priecēs dziedātāja Megija Reilija (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: maggiereilly.co.uk

8. martā, Starptautiskajā sieviešu dienā, teātra namā «Jūras vārti» viesosies skotu izcelsmes dziedātāja Megija Reilija (Maggie Reilly), lai sniegtu koncerta apmeklētājiem tieši šiem svētkiem atbilstošu, nedaudz sentimentālu muzikālu baudījumu, informē SIA «Kurzemes filharmonija» valdes priekšsēdētājs Māris Valtenbergs.

Mūzikas pasaulē Megijas Reilijas vārds ir plaši pazīstams, pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar komponistu un taustiņinstrumentālistu Maiku Oldfīldu (Mike Oldfield). Šīs sadarbības ietvaros tapušas daudzas popularitāti iekarojušas dziesmas - «To France», «Moonlight shadow», kā arī hits «Family Man», kas dziedātājai 1984. gadā atnesa ASCAP (Amerikas komponistu, autoru un izdevēju biedrības) balvu.

Megijas Reilijas interese par mūziku aizsākās jau bērnībā, kad, pateicoties tēvam, kurš bija muzikants kādā deju grupā, mazā Megija bieži apmeklēja viņa koncertus Skotijā. Nopietnu mūziķes karjeru Reilija sāka septiņdesmito gadu sākumā kopā ar skotu fankroka grupu «Cado Belle». 1991. gadā tiek izdots pirmais no desmit soloalbumiem «Echoes», kurā iekļauts spēcīgais pasaules hits «Everytime we Touch», kā arī Eiropas mēroga hiti «Wait» un «Tears in the Rain».

2006. gadā albumā «Rowan» Megija Reilija atgriežas pie skotu saknēm, izpildot gan oriģināldziesmas, gan savā manierē iedziedātas skotu un angļu tautasdziesmas. Savukārt jaunajā albumā «Silver on the Tree», ko iecerēts izdot 2013. gada pavasarī un, kas ar labiem panākumiem tika prezentēts «Glasgow’s Celtic Connections festival Tron Theatre», dziedātāja atklāj pavisam jaunas un vēl nedzirdētas daiļrades nianses, izpildot skaņdarbus mūsdienu ķeltu stilā.

8.martā TN «Jūras vārti» durvis tiks vērtas plkst. 19.00. Pēc stundas, plkst. 20.00 svētku programma sāksies ar Ingus Ulmaņa un Aigara Voitišķa uzstāšanos, bet plkst. 21.00 uz skatuves kāps Megija Reilija ar pavadošajiem mūziķiem, lai sniegtu vismaz pusotru stundu garu koncertu.

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu