Grandiozā TV šova «Koru kari» aizkulises! Kā kori cīnīsies par 10 000 eiro (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

3. marta vakarā TV3 deva startu pavasara sadziedāšanās šovam «Koru kari 3», kurā par uzvaru un 10 000 eiro lielu naudas balvu savā starpā sacentīsies septiņi kori no dažādām Latvijas pilsētām. Pirmajā šova raidījumā koru vadītāji iepazīstināja skatītājus ar saviem koristiem, muzikālo un vizuālo tēlu. Savukārt skatītāju rindās kuplā pulkā bija ieradušies atbalstītāji, kuri saviem mīļākajiem koriem bija atveduši gan maizītes, gan siltu kafiju un kliņģeri.

Vērienīgais muzikālais TV3 šovs «Koru kari 3» tika atklāts kādreizējā tirdzniecības centra telpās Krasta ielā 60. TV3 tiešraidē grandiozo dziedāšanas pasākumu atklāja septiņi kolektīvi un to vadītāji – Guntis Veits ar savu Liepājas Balto viļņu kori, Māra Upmane-Holšteina ar Rīgas Jūras zilo kori, Normunds Jakušonoks ar savu Rīgas Zelta saules kori, Marts Kristians Kalniņš ar Cēsu Karmīnsarkano kori, Normunds Zušs ar Rēzeknes Zaļo pakalnu kori, Ieva Sutugova ar Dobeles Violeto ceriņu kori un Lielvārdes Sarkanais teiksmu koris ar Aiju Andrejevu priekšgalā, kā arī sevi pieteica šova vadītāji – Anna Rozīte un Lauris Reiniks.

Šova atklāšanas raidījumā, lai arī žūrija vērtēja kora priekšnesumus, neviens koris netika izbalsots. Tādējādi nopietnā cīņa par uzvaru sāksies svētdien, 10. martā.

Dobeles novada pašvaldības Kultūras nozares vadītāja Aija Eidinta un Dobeles mērs Andrejs Spridzāns turēja īkšķus par Ievas Sutugovas vadīto Dobeles kori
Dobeles novada pašvaldības Kultūras nozares vadītāja Aija Eidinta un Dobeles mērs Andrejs Spridzāns turēja īkšķus par Ievas Sutugovas vadīto Dobeles kori Foto: Edgars Kalmēns

Skatītāju rindās kuplā pulkā bija ieradušies Ievas Sutugovas vadītā Dobeles kora atbalstītāji ar pašu Dobeles novada domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu priekšgalā. Dobeles mērs bija ļoti uztraucies pirms dobelnieku priekšnesuma, ko vēroja kopā ar šova vadītāja Laura Reinika vecākiem – Daci un Artūru Reinikiem. «Tā nu ir sanācis, ka Dobele ar Tērveti ir kaimiņos, tāpēc esam labi draugi un liels prieks, ka Lauris vada šo šovu un var atbalstīt mūsu Ievu,» sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atzina Spridzāns. Viņš arī pastāstīja, ka Rīgā no Dobeles ieradies jau pa dienu un uz «Koru karu» studiju nogādājis lielu kliņģeri, lai Dobeles koristi var gardi pamieloties pirms savas uzstāšanās. Tāpat Dobeles mērs pastāstīja, ka finansiāli atbalsta Dobeles koristus, piemēram, nodrošinot viņus ar pašvaldības apmaksātu transportu. Savukārt jau šajā trešdienā, 6. martā, Ievas Sutugovas vadītais Dobeles koris sniegs pirmo iepazīstināšanas koncertu savā dzimtajā Dobelē.

Sarunā ar «Sejām» Dobeles kora vadītāja Ieva atklāja, ka viņai un koristiem ir milzīgs prieks par Dobeles novada pašvaldības atbalstu. «Goda vārds, mums ir pati draudzīgākā un sirsnīgākā pašvaldība,» sajūsmu par pašvaldības atbalstu neslēpa Sutugova.

Normundu Jakušonoku šovā atbalsta dzīvesbiedre Daiga Petkeviča
Normundu Jakušonoku šovā atbalsta dzīvesbiedre Daiga Petkeviča Foto: Edgars Kalmēns

Rīgas Zelta saules kora dalībniekus un savu dzīvesbiedru Normundu Jakušonoku klātienē bija ieradusies atbalstīt Daiga Petkeviča. «Kā gan es varētu neierasties klātienē? Šeit ir pavisam cita skaņa un atmosfēra nekā TV ekrānā. Šovs kopumā man ļoti patika, un esmu par redzēto sajūsmā. Protams, ka īpaši jau pārdzīvoju par Normunda vadīto kori, jo viņiem pašiem pirmajiem vajadzēja atklāt šovu. Es par viņiem ļoti uztraucos,» iespaidos dalās Daiga. Viņa jau pa dienu, kad koristi mēģināja savus priekšnesumus, bija atvedusi gardas maizītes, bet vakarā termosā bija sarūpējusi siltu kafiju, lai vēlajā vakar stundā ir možums un enerģija. «Tā kā mums pa dienu tur uz vietas nebija ne ko ēst, ne dzert, tad katrs ņēma savas maizītes un dzērienus līdzi,» piebilda Normunds.

Lai arī viņš atzina, ka visos koros dzied talantīgi jaunieši, nenoliedzami jau šajā svētdienā sāksies cīņa par uzvaru šovā. «Cīņa būs noteikti! Es sevi nejauši pieķēru pie ķecerīgas domas, kad klausījos citus korus un viņiem piešķirtās žūrijas atzīmes, sajutu, ka vēlos, lai viņiem būtu zemākas atzīmes. Tūdaļ pat nodomāju: «Vai, kāds es esmu slikts, un pats sevi nolamāju.» Laikam jau tomēr tas cīņas moments ir iekšā. Nevar noliegt, ka katrs koris centīsies līdz pēdējam, līdz asinīm, lai tiešām viņš būtu labākais. Tas jau būtībā ir labi, ja tā cīņa ir balstīta uz tādu veselīgu konkurenci, jo konkurence jau ir visa pamatā, tāpat kā biznesā, tāpat arī jebkurā šādā šovā,» situāciju analizē Jakušonoks.

Lūk, Aijas Andrejevas vadītais Lielvārdes koris, kas katru šova raidījumu sola interesantas pārmaiņas gan repertuārā, gan vizuālajā tēlā
Lūk, Aijas Andrejevas vadītais Lielvārdes koris, kas katru šova raidījumu sola interesantas pārmaiņas gan repertuārā, gan vizuālajā tēlā Foto: Edgars Kalmēns

Aijas Andrejevas Lielvārdes Sarkanais teiksmu koris šova atklāšanas raidījumā saņēma visatzinīgākos žūrijas pārstāvju komplimentus. Sarunā ar «Sejām» Aija Andrejeva atklāja, ka viņas vadīto kori šovā atbalsta savējie: «Tie ir radi, draugi un ļoti ceru, ka ar katru raidījumu mūsu kora fanu pulks kļūs arvien lielāks.» Aija, slavējot savus koristus, teic, ka visi 16 dalībieki jau kļuvuši par vienu veselu. «Ceru, ka tā arī būs turpmāk. Pie daudz kā vēl ir jāstrādā, bet mēs esam gatavi iet uz priekšu un strādāt. Katrā šova raidījumā mūsu korim mainīsies repertuārs, un līdz ar to katru reizi būsim savādāki,» teic Aija.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu