Klausies «Apziņas parazītu» jauno albumu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju spoken word/experimental mūzikas kolektīvs «Apziņas parazīti» pēc četru gadu klusēšanas februāra beigās izdod pēc skaita ceturto albumu «Vairs nekādu saulē pazudušo zirgu». Kā saka paši «Apziņas parazīti», albums sanācis līdzīgs popsīgam peļu slazdam, neuzmanīgs vai nepieradināts klausītājs to izmetīs pa logu, cienītājs klausīsies mašīnā, garākās distancēs naktī vai gulēt ejot.

Neuzmanīgam un nepieradinātam klausītājam gan jābūt piesardzīgam, lai neiekristu «popsīguma peļu slazdā», mēģinot saklausīt tur popmūzikas vēsmas. Pieradināts klausītājs, kas pazīst «Parazītu» skanējumu, noteikti uztvers ironiju par teikto. Albuma saturs ir mazāk griezīgs nekā iepriekšējie, bet joprojām tikpat nekomfortabls ikdienas mānīgajai labsajūtai kā citi «Parazītu» albumi.

Tomēr «Apziņas parazīti» šajā reizē spēruši soli ārpus savas noslēgtās «guļamistabas» jeb LNT «Mūsmājām», kur albums rakstīts. Ieraksta tapšanā trīs kompozīcijas radītas sadarbībā ar Ļipeckā bāzētu krievu gotisko indīroka projektu «Your Schizophrenia», kā arī izmantotas rezerves daļas no pašmāju mūziķu radītajām skaņām. Starp tiem ir: Gatis Ivans – ģitāra, Jānis – ģitāra («Velvet Supernova»), Lauris – ģitāra («Soundarcade»), Lauris – sitamie, perkusijas («Frailty»), Ģirtas – ģitāras, vijole («NemiegsNemiers»), Sniega Ilūzija – ģitāra («Emily Rose»), Aldis – čells, vargāns, trokšņi.

Skaņdarbu komponenti radīti ilgākā laika posmā, un izmantoti arī iepriekšējos albumos neiekļautie materiāli. Rezultātā radītas skaņu, melodiju, vīziju un vārdu kolāžas – katra kompozīcija ir kā atsevišķs stāsts, kas kopā salikti vienā albumā.

«Vairs nekādu saulē pazudušo zirgu» iekļauti deviņi skaņu ceļi, to skaitā arī radio «Naba» latviešu mūzikas topā rotējušie «Dominiks II» un «Ielāpiņi».

«Vairs Nekādu Saulē Pazudušo Zirgu»
«Vairs Nekādu Saulē Pazudušo Zirgu» Foto: Publicitātes foto

Vizuālajā noformējumā izmantotas Annas Būmanes, Krgzk un Edy Scaaron fotogrāfijas.

Pagaidām vienīgā uzstāšanās paredzēta festivālā «Laba Daba 2013».

Albuma digitālā versija pieejama lejupielādei grupas vietnē apzinasparaziti.bandcamp.com, savukārt taustāmais formāts ierobežotā daudzumā pieejams, rakstot uz p3licanmosh@gmail.com.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu