Veidojot topus, ņems vērā «Youtube». Ieguvējs - «Harlem Shake» (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pateicoties jaunajam video vietnes «Youtube» trakumam «Harlem Shake», kā arī būtiskām korekcijām ASV pieprasītāko singlu topa «The Billboard Hot 100» noteikšanas kārtībā, Bruklinas elektroniskās mūzikas producenta Baauer (īstajā vārdā - Harry Rodrigues) skaņdarbs «Harlem Shake» iekarojis ASV singlu topa 1.vietu.

ASV singlu tops tagad apkopos arī «YouTube» skatījumu statistiku

20. februārī mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēma «Nielsen SoundScan» un «Billboard» paziņoja, ka turpmāk, lai noteiktu pieprasītākās dziesmas, ņems vērā arī video vietņu «Vevo» un «Youtube» skatījumus. Ir izveidota īpaša formula, kas kombinē digitālās lejupielādes, fiziskos formātus, radio atskaņošanas biežumu, audio straumēšanu, interneta radio «strīmus» un «Vevo» un «Youtube» skatījumus.

Billboard and Nielsen Add YouTube Video Streaming to Platforms

«Hita definīcija mūsdienās ir būtiski mainījusies,»

komentē «Billboard» redaktors Bils Verde (Bill Werde). «Billboard tops ir objektīvs katras dziesmas panākumu spogulis, un mums ir nemitīgi jāpielāgojas izmaiņām, lai mūsu atspoguļojums būtu adekvāts. Pirms 70 gadiem par hitu kļuva dziesma, kuras fiziskā kopija bija vispieprasītākā mūzikas tirgū un kuru visbiežāk atskaņoja radio. Arī šodien tā notiek, taču nevar noliegt, ka tādu mākslinieku kā Gotjē (Gotye), Psy un tagad arī «Harlem Shake» autora Baauer dziesmas var kļūt superpopulāras, tikai pateicoties «Youtube».»

«Harlem Shake» dziesma iekaro topus

Pateicoties jaunajai formulai, šonedēļ «The Billboard Hot 100» 1. vietu iekarojis pirms tam mazpazīstamā elektroniskās mūzikas producenta Baauer (īstajā vārdā - Harry Rodrigues) skaņdarbs «Harlem Shake».

Dziesma ir kļuvusi par video vīrusa «Hārlemas krateklis» pavadījumu un «Youtube» skatīta nedēļas griezumā (dažādās versijās) 103 miljonus reižu. Digitālo lejupielāžu skaits - 262 000.

Viss sākās ar piecu Austrālijas jauniešu 30 sekunžu video. Klipā izmantota dabstepa stila dziesma «Harlem Shake», ko izpilda «Baauer». Pamatdoma vienkārša. Jauniešus māc garlaicība, katrs sēž savā istabas stūrī, līdz viens no puišiem ķiverē sāk dīvaini kustēties, taču brīdī, kad dziesmā iestājas bass un bungas, notiek video montāža un telpā «uzdarbojas» visi. Tiek izmantoti arī dažādi tērpi.

Eksperti lēš, ka «Youtube» ievietoti aptuveni 40 000 dažādu «Harlem Shake» variantu.

Arī Apvienotajā Karalistē dziesma pakāpusies uz 3. vietu singlu topā.

Interesanti, ka prestižais mūzikas izdevums «Pitchfork» pagājušā gada maijā šo trepmūzikas (trap) dziesmu atzina par vienu no mēneša singliem, ieliekot kategorijā «Best New Track».

pitchfork.com/reviews

Latvijā trepmūzikas žanrā darbojas Liepājas bītmekers Niklāvz.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu