Pasniegtas Lielās mūzikas balvas 2012 (23)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šovakar Latvijas Nacionālajā operā notika «Lielās mūzikas balvas 2012» pasniegšanas svinīgā ceremonija un koncerts, kuru tiešraidē pārraidīja Latvijas Televīzijas 1. kanāls un Latvijas Radio 3 «Klasika»

Balvas sadalītas deviņās nominācijās.

«Gada debija» - vijolniece Elīna Bukša, balvu nominācijā «Gada jaundarbs» saņēma Mārtiņa Viļuma «Tvyjōraan» (pirmatskaņojums 3. novembrī Lielajā ģildē), «Sinfonietta Rīga», diriģents Normunds Šnē.

«Gada koncerta» nominācijā par labāko atzīts «Garanča & Šišons. Jaungada galā koncerts» 28. decembrī Latvijas Nacionālajā operā un 30. decembrī Lielajā ģildē – Elīna Garanča (mecosoprāns), Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģents Karels Marks Šišons (rīkotājs – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris).

«Gada uzvedums» - «Cantando y amando» Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē (producents – Latvijas Nacionālā opera).

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

«Par izcilu interpretāciju» balvu saņēma vijolniece Baiba Skride par solo Johannesa Brāmsa Vijolkoncertā, kas notika 15. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri un diriģentu Andri Nelsonu, balvu «Par izcilu sniegumu» ieguva akordeoniste Ksenija Sidorova par solo Erki Svena Tīra opusa «Prophecy» atskaņojumā 31. maijā Lielajā ģildē, ko viņa izpildīja kopā ar «Sinfonietta Rīga» un diriģentu Normundu Šnē.

Balvu «Par izcilu darbu ansamblī» saņēma vijolnieks Sandis Šteinbergs.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma dziedātāja Laima Andersone-Silāre, savukārt īpašā balva «Par izcilu ieguldījumu Latvijas mūzikas vēstures izpētē» tika pasniegta Arnoldam Klotiņam par grāmatu «Mūzika okupācijā. Latvijas mūzikas dzīve un jaunrade 1940-1945».

Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja arī Valsts prezidents Andris Bērziņš un kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK).

***

Balvas pasniegšanas ceremonijas un koncerta režisors, kā arī videomateriālu autors šogad bija Roberts Rubīns, savukārt scenogrāfiju veidoja jaunais arhitekts Didzis Jaunzems.

Balvas augsto prestižu gan sabiedrībā, gan mūziķu aprindās nodrošina respektablas žūrijas darbs, kuras dalībnieki visu gadu apmeklē koncertus un ik mēnesi satiekas sēdēs. Saskaņā ar nolikumu katrs balvas laureāts saņem sudraba statueti un naudas balvu 1000 latu apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu