Asaras, skumjas un dziesmas Mārtiņam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Gertsons

Vēl nesen Liepājā dzīvojošie grupas "Tumsa" mūziķi pulcējās Latvijas 1. rokkafejnīcā, lai atzīmētu priecīgu notikumu – dienas gaismu ieraudzīja videoklips dziesmai "Maksimum Ti", kuru Mārtiņš Freimanis izpilda kopā ar Krievijas mākslinieci Jūliju Čičerinu.

Sestdien viņi atkal sanāca kopā, tikai šoreiz, lai ar daudziem citiem atceres pasākumā skumtu par Mārtiņa pāragro aiziešanu aizsaulē.

Jau pirms deviņiem vakarā 1. rokkafejnīca bija pilna ar dažādu vecumu cilvēkiem. Pēc M. Freimanim veltītā klusuma brīža uz 1. rokkafejnīcas skatuves cits pēc cita kāpa mūziķi. To starpā bija Kaža, grupas "Habemus" solists Matīss Anuzis, apvienības "Blitze" solists Arvīds Berķis, kā arī Liepājas mūziķi – Zanda Štrausa, Maija Kalniņa, Ivo Fomins ar pavadošajiem mūziķiem, Edijs Šnipke, grupa "Willow Farm", apvienības "Nasty Smile" dalībnieki un citi.

Nobeigumā līdzās rāmītim ar M. Freimaņa foto un melno lentīti nostājās un dziedāja arī grupas "Tumsa" mūziķi, ieradušies bija arī Liepājas teātra aktieri.

Grupas "Tumsa" menedžeris Mareks Bērents piebilst, ka Freimanis esot nojautis savu pāragro aiziešanu, jo daudz esot runājuši par nāvi un Mārtiņš izteicis vēlēšanos, lai viņu kremē. Par Mārtiņu viņš veidošot arī dokumentālo filmu.

Atgādinām, ka mākslinieku no Rīgas krematorijas izvadīs 3. februārī. 7. februārī, viņa dzimšanas dienā, urna ar pelniem nonāks Liepājā, un notiks piemiņas pasākums. Latvijas 1. rokkafejnīcā ir izvietota ziedojumu kastīte, kurā katrs var iemest naudiņu Mārtiņa Freimaņa bēru pasākumu izdevumu segšanai un piemiņas plāksnes izveidei Liepājā.

Foto: Ģirts Gertsons
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu