Noskaidrotas pirmās sešas eirodziesmas (143)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/LTV.lv

Piektdienas vakarā «Palladium» koncertzālē un Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā bija skatāms Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases «Dziesma 2013» pirmais pusfināls. Lielajam finālam Ventspilī kvalificējās sešas labākās dziesmas.

Tās ir:

Samanta Tīna «I Need a Hero»,

Antra Stafecka «When You Are With Me»,

Sabīne Berezina «Upside down»,

Liene Candy «Higher and Higher»,

PeR «Sad Trumpet»,

Headline «Love».

Arī sociālajā vietnē «Twitter» daudzi ar Eirovīziju saistīti pašmāju mūziķi komentēja notiekošo. Jau pašā sākumā Kaža no dueta «Valters un Kaža» pasākuma vadītāju Mārtiņu Meieru vērtēja kritiski.

Savukārt Eirovīzijas veterāns Lauris Reiniks bija diplomātiskāks un savos komentāros piesardzīgāks. Dziedātāju Ivo Grīsniņu-Grīsli viņš salīdzināja ar, viņaprāt, gaumīgiem ārzemju popmūzikas paraugiem «Bon Jovi» un «HIM».

Viena no aktīvākajām Tviterī bija dziedātāja Liene Candy, kas aģitēja savus sekotājus balsot par dziesmu «Higher and Higher».

***

Nacionālās atlases otrais pusfināls notiks rīt, kad ar dziesmu «Cold heart» uzstāsies dziedātāja Ieva Sutugova, dziesmu «Fool in Love» izpildīs dziedātāji Dāvids Kalandija un Dināra, dziesmu «Here I am» piedāvās dziedātāja Rūta Dūduma, dziesmu «Here we go» izpildīs grupa «PeR», bet dziesmu «Hey Hey!» izpildīs mūziķis Andris Kivičs.

Otrajā pusfinālā dziesmu «I am who I am» piedāvās dziedātāja Marta Ritova, dziesmu «Joey» izpildīs dziedātājs Mārtiņš Ruskis un «4 vēji», dziesmu «Let the night belong to the lovers» piedāvās grupa «Framest», dziesmu «Now or never» izpildīs grupa «Aiwink», bet dziesmu «One» dziedās Niko, kompozīciju «Phoenix Fly» izpildīs Kristīne Šomase, savukārt dziesmu «The One» piedāvās grupa «Pieneņu vīns».

Nacionālās atlases fināls notiks 16.februārī Ventspils teātra namā «Jūras vārti», savukārt 2013.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē.

Pusfināli ir paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls - 18.maijā.

Komentāri (143)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu