«Kraftwerk» Teita galerijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien Londonas Teita galerijā norisinājās pirmais no astoņiem elektroniskās mūzikas pionieru «Kraftwerk» koncertiem. Katrs koncerts būs veltīts vienam grupas albumam, sākot ar slaveno 1974.gada ierakstu «Autobahn» un beidzot ar 2003.gada «Tour de France». Biļete uz koncertu maksā 60 sterliņu mārciņas. Decembrī, kad tās nonāca pārdošanā, pieprasījums bija tik liels, ka Teita galerijas mājaslapa uz laiku nedarbojās.

Iespējams, četru futūristiski ģērbtu pusmūža vīriešu gandrīz nekustīgā stāvēšana aiz skaņu pultīm varētu šķist savāda, taču «Kraftwerk» fanus tā nepārsteigs.

Teita galerijas mūsdienu mākslas kuratore Ketrina Vuda sacīja, ka mākslas galerija ir īstā vieta «Kraftwerk» koncertam.

«Viņi savos priekšnesumos ir ienesuši vizuālo mākslu,

formālu minimālismu un uzstājušies tādā veidā, kas ir pilnīgs pretstats priekšstatam par rokzvaigznēm,» viņa teica.

Līdzīgi astoņu koncertu cikli jau notikuši Modernās mākslas muzejā Ņujorkā, kā arī «Kraftwerk» dzimtajā pilsētā Diseldorfā. Arī tie bija ļoti pieprasīti.

Divas stundas garajā koncertā uz ekrāna bija redzamas Mēness ainavas, kosmosa attēli, notis, roboti un citi tēli.

«Kā mākslas darbs, abstrakta mūzikas vēstures stunda un rēgainas atbalsis no 20.gadsimta, tas bija hipnotizējoši,» raksta laikraksta «The Daily Telegraph» apskatnieks Pols Morlijs.

Atgādinām, ka 2004. gadā grupa viesojās arī Rīgā. Lasi TVNET interviju ar Ralfu Hutteru (skat. resursus).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu