Klausies saksofonista Rudreša Mahanthapas albumu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī alta saksofonista Rudreša Mahanthapas (Rudresh Mahanthappa) jaunais albums «Gamak» oficiāli tiks izdots tikai jaunnedēļ (29.01.), jau šobrīd to pilnīgi legāli bez maksas iespējams noklausīties bezpeļņas organizācijas «National Public Radio» (NPR - www.npr.org) mājas lapā (skat. resursus).

Mūziķis ir viens no novatoriskākajiem mūsdienu džeza komponistiem un izpildītājiem. Viņš sapludina Indijas senču mūzikas kultūru un džezu ar neskaitāmām citām ietekmēm, tā izveidojot revolucionāru skatījumu uz mūsdienu mūziku. Amerikā dzīvojošais indiešu izcelsmes mākslinieks džeza pasaulei ir pievienojis savu senču tradicionālās jeb karnātiskās mūzikas skanējumu. Komponējot skaņdarbus, Mahanthapa izmanto indiešu mūzikai raksturīgo hipnotisko ritmu un rāgas - skaņkārtas, kas Indijas mūzikā ir 72, bet rietumu mūzikas pasaulē 24. Viņa oriģināldarbi ir kā savdabīgs tilts, kas savieno Rietumu pasaules džezu ar dienvidindiešu mūzikai raksturīgām tradīcijām.

Klausies albumu šeit

«Gamak»
«Gamak» Foto: Publicitātes foto

Komponista aizraušanās ar Indijas tradicionālās mūzikas piesaisti džezam sākās jau studiju laikā. Pēc iegūtā maģistra grāda džeza kompozīcijā Čikāgas Depaulas universitātē mūziķis iedvesmas meklējumos devās uz Indiju.

Jaunajā albumā dzirdams jauns Mahanthapas kvartets - ģitārists Dave Fiuczynski, basģitārists Francois Moutin un bundzinieks Dan Weiss.

Atgādinām, ka pagājušogad Mahanthapa uzstājās Rīgā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu