Top10 gada dīvaiņi un dīvainības (37)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā katru gadu, arī 2012. neesam iztikuši bez cilvēkiem un viņu rīcības, kas bijusi ārpus pierastā un nereti uzjautrinājusi mūs. Atskatoties uz aizejošajiem 12 mēnešiem, TVNET apkopoja desmit, mūsuprāt, lielākos aizritējušā gada dīvaiņus un dīvainākās viņu izdarības.

«H*** bļoda netīra» kļūst par gada spārnotāko frāzi

«Nasing spešl», «Aizver muti!» - teju katru gadu, pateicoties to autoriem, Latvijā folklorizējas kāds jauns izteiciens. 2012. nav izņēmums, jo turpmāk šo visi atcerēsies kā «H*** bļoda netīra» gadu. Kā zināms, oktobra vidū divu kopmītnēs dzīvojošu jauniešu konfliktsituācija kļuva par karstu tematu sociālajos tīklos, izpelnoties neskaitāmas parodijas.

«Gangnam style» spridzina internetu

Vēl pirms pusgada ziemeļkorejietis Parks Je Sangs bija pazīstams vien savā dzimtenē, taču kopš jūlija, kad viņš publiskoja savu video dziesmai «Gangnam Style», tā burtiski «uzspridzināja» internetu. Kā zināms, ar kombināciju «aziātu izcelsmes reperis + stampājošs deju grīdu grāvējs» taču nekad nevar noiet greizi. Šis video ieies vēsturē kā pirmais, kas kanālā «Youtube» skatīts miljards reižu, un PSY par savām vecumdienām, visticamāk, vairs nav jāuztraucas.

Parādnieka zirgastes simfonija

Saeimas deputāts Imants Parādnieks ir pretrunīgi vērtēts politiķis, taču bijis viena no amatpersonām, kas parūpējusies par šā gada šovu – video vietnē «Youtube» politiķis publicēja paša veidotu klipu par to, kā nogriež ilgus gadus audzēto zirgasti. Parādnieka kliedziens brīdī, kad šķēres atdala matus no galvas, pavisam noteikti ir viena no jocīgākajām lietām, ko šogad nācies redzēt.

Pasaulē turpina rasties jauni «stulbingi»

Ja pērn daudzus šokēja, piemēram, plankings jeb izlikšanās par dēli un šā foto publicēšana sociālajos tīklos, tad šogad šāda rīcība jau varētu tikt uzskatīta par normu. Acīmredzot aiz neko darīt pasaulē dzima vairāki citi «stulbingi», piemēram, milkings (publiska apliešanās ar pienu) un portings (publiska apliešanās ar portvīnu). Gandrīz vai bail iedomāties, kas šajā jomā mūs sagaida 2013. gadā...

Gatis Kandis turpina ceļu pretī slavai

Latviešu viesstrādnieks Lielbritānijā Gatis pirms gada tika vērtēts visai dažādi – vieniem likās, ka viņa uzstāšanās šovā «Britain's Got Talent» bija izgāšanās un kauns visai Latvijai, savukārt otri par to tikai uzjautrinājās. Pats humorists visas runas neņēma vērā, piedalījās vēlreiz un... izvilka pilno lozi. Citkārt nesaudzīgais konkursa žūrijas pārstāvis Saimons Kovels nodēvēja viņu par smieklīgāko no nesmieklīgākajiem komiķiem, kādu redzējis.

«Diena bez biksēm» kļūst arvien populārāka

Ņujorkas organizācijas «Improv Everywhere» aizsāktā globālā akcija «No Pants Subway Ride» jeb «Bezbikšu metro brauciens» janvāra sākumā sasniedza jaunu popularitāti. Šogad tajā piedalījās 27 pasaules valstis un no Ņujorkas vien dalībnieku skaits sasniedza 4000 cilvēku. Galvenais akcijas noteikums ir braukt bez biksēm un svārkiem, izliekoties, ka nekas nav noticis. Vai kaut ko tādu varētu ieviest arī Latvijas sabiedriskajā transportā?

Amerikānis saraksta grāmatu par to, kā iegūt latvietes

Interneta tirdzniecības vietnē «Amazon.com» šogad parādījās grāmata, kurā stāstīts par padomiem latviešu meiteņu iegūšanā - «Don't Bang Latvia: How To Sleep With Latvian Women In Latvia Without Getting Scammed». Tās autors, amerikānis Rūšs Voreks dalās personīgajā pieredzē par šejienes meitenēm, no kurām, kā izrādās, ir jāuzmanās – viņas var izkrāpt pamatīgas naudas summas. Latvija gan nav vienīgā valsts, kas iekļuvusi autora «radarā» - šādi izdevumi veltīti arī, piemēram, kaimiņvalstīm un Skandināvijai.

12.12.12. un nenotikušais pasaules gals

2012.gada decembris bija zīmīgu datumu mēnesis. 12.decembris bija pēdējā diena mūsu paaudzei, kad visos gada, mēneša, datuma un laika rādītājos varējām vērot identiskus ciparus, tāpēc daudzi šajā dienā steidza apprecēties, vai slēgt kādus nozīmīgus līgumus. Savukārt 21.datumā pasauli pēc maiju pareģojuma vajadzēja sasniegt pasaules galam, un ziņas par to radīja lielu ažiotāžu sabiedrībā, tomēr, kā izrādās, mēs visi vēl esam te...

Iedzīvotāji uzķeras uz sociālo tīklu neesošo balvu ēsmas

Līdz ar sociālo tīklu izplatību pašmāju iedzīvotāju vidū palielinājies arī dažādu ar to saistītu krāpniecību skaits, un 2012.gads ieies vēsturē kā brīdis, kad ikviens apmaiņā pret «like» vai «share» varēja piesolīt neesošu viedtālruni vai kādu citu tehnoloģiju brīnumu un jaunizveidoto kontu kopā ar sekotājiem izdevīgi pārdot. Pats jocīgākais ir tas, ka bija pietiekami daudz cilvēku, kas uz to uzķērās.

Dūles, Gustavo un Čivžeļa pārkristīšanās un «baltās lapas»

Kādreizējais TV producents Viesturs Dūle, hiphopa izpildītājs Gustavo (Gustavs Butelis) un režisors Aivars Čivželis ar dīvainībām 2012.gadā izcēlās pat divreiz. Februārī viņi aicināja balsot ar baltu lapu latvietim tik pašsaprotamā referendumā par oficiāla statusa piešķiršanu krievu valodai, savukārt septembrī trijotne nāca klajā ar vēl kādu ieceri – dibināt partiju «Skaistā nākotne». Par godu tam, nomainot pases, viņi vēlējās pieņemt sev jaunus vārdus, Dūlem kļūstot par Zuargusu, Gustavo – par Arstarulsmirusu, bet Čivželim par Jurgstulajstusu.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu