«Mākslinieks» un «Dzelzs lēdija» kanālā TV1000

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Janvārī filmu kanālā TV1000 Premium pirmizrādes piedzīvos kopumā septiņas filmas. Vairākas no tām vēl tikai nesen bija redzamas Latvijas un pasaules kinoteātros. Kā pirmā no visām pirmizrādēm tiks piedāvāta piecas Oskara balvas ieguvusī mēmā kino lente «Mākslinieks», kas ļaus izbaudīt stāstu par neizbēgamu likteni. Savukārt otra filma būs godalgotā melodrāma «Dzelzs lēdija» par Mārgaretu Tečeri, kurā galvenā loma uzticēta Merilai Strīpai.

Mākslinieks

6. janvāra vakarā 20:00 pie TV1000 Premium skatītājiem nonāks filma Mākslinieks (The Artist), kas ir 2011. gada Francijas melnbaltā mēmā romantiskā komēdijas drāma. Filmas režisors ir Mišels Hazanavičs (Michel Hazanavicius), bet galvenās lomas atveido franču aktieri Žans Dižardēns (Jean Dujardin) un Berenise Bežo (Bérénice Bejo). Filma ir ieguvusi Zelta globusu kā labākā filma kategorijā Komēdija vai mūzikls, piecus Oskarus, kā arī saņēmusi vēl citas balvas. Mākslinieks ir kļuvis par pirmo mēmo filmu, kas prestižo godalgu saņēmusi pēdējo 85 gadu laikā.

Atklājot filmas Mākslinieks sižetu, darbība risinās Holivudā 1927. gadā. Džordžs Valentīns ir slavens mēmo filmu aktieris, taču skaņu filmu parādīšanās apdraud viņa karjeru, un jau drīz vien viņš zaudē savu zvaigznes statusu un ieslīgst aizmirstībā. Taču jauniņajai statistei Pepijai Millerei karjera vēl ir tikai priekšā. Mākslinieks ir filma par diviem cilvēkiem, kuru likteņi neizbēgami savijas.

Galvenās lomas atveidotājs Ž.Dižardēns savu aktiera karjeru sāka 1996. gadā. Ž.Dižardēns ir franču aktieris un komiķis, viņš tiek dēvēts arī par franču Džordžu Klūniju. Pateicoties filmai Mākslinieks, viņš kļuva par pirmo francūzi, kurš saņēmis Amerikas Kinoakadēmijas balvu. Šī filma viņam atnesusi arī Zelta globusu, BAFTA balvu Kannu kinofestivāla balvu un citas. Otra filmas galvenās lomas atveidotāja ir B.Bežo, kura kļuva plaši pazīstama, pateicoties lomai 2011. gada filmā Bruņinieka stāsts. Taču 2006. gadā, filmējoties spiegu parodijfilmā OSS 117: Cairo, Nest of Spies, viņa iepazinās ar filmas režisoru M.Hazanaviču, ar kuru vēlāk apprecējās.

Foto: publicitātes

Dzelzs lēdija

Viasat filmu kanālā TV1000 Premium 20. janvārī 20:00 varēs baudīt apbrīnojamu kino stāstu Dzelzs lēdija (The Iron Lady). Šī filma2012. gada Oskara apbalvošanas ceremonijā ieguva divus Oskarus – vienu par labāko grimu, bet otru saņēma Merila Strīpa nominācijā Labākā aktrise. Kopumā aktrise M.Strīpa savas karjeras laikā trīs reizes ir saņēmusi Oskara balvu.

Iedziļinoties filmas Dzelzs lēdija stāstā, tajā attēlots pirmās un vienīgās sievietes, kas kļuva par Apvienotās Karalistes premjerministri – Mārgaretas Tečeres (Merila Stīpa) dzīvesstāsts. M.Tečere bija viena no 20. gadsimta ietekmīgākajām sievietēm, kura pārkāpa dzimuma un šķiru robežas un panāca to, ka tika uzklausīta pasaulē, kurā pie teikšanas tolaik bija tikai vīrieši. Tāpēc šīs lomas atveidošanu noteikti nevar uzskatīt par vienkāršu.

Gatavojoties lomai, M.Strīpa vairākus mēnešus skatījās dažādus savas varones – Apvienotās Karalistes premjerministres Margaretas Tečeres raidījumu ierakstus, lai apgūtu viņas runasveidu un manieres. Tāpat M.Strīpa tikās ar daudziem cilvēkiem, kuri personīgi pazīstami ar premjerministri M.Tečeri, ieskaitot Darba partijas līderi Nīlu Kinoku (Neil Kinnock), kurš kopā ar viņu Pārstāvju palātā ir nostrādājis septiņus gadus.

...vēl piecas pirmizrādes

Taču papildus šīm divām pirmizrādēm – Mākslinieka un Dzelzs lēdijas - TV1000 Premium piedāvās vēl piecas lieliskas un aizraujošas filmu pirmizrādes. Pieaugušie novērtēs romantisko komēdiju Tas notika Jemenā, kuru varēs vērot 12. janvārī 20:00, kā arī drāmu Mārgarita – tā skatāma 13. janvārī 20:00. Savukārt mazos skatītājus uzrunās animācijas filma Alvins un burunduki. Aizburājuši, kura būs redzama 19. janvārī 20:00. Par kādas ģimenes neapskaužamajām atvaļinājuma brīvdienām stāstīs asa sižeta filma Gaišā dienas laikā, kura tiks rādīta 26. janvārī 20:00. Janvāra beigās – 27. janvārī 20:00 - gaidāma filmas Izsalcis trusis uzbrūk pirmizrāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu