Biķerniekos darbu sākusi distanču slēpošanas trase (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: burusports.lv

Iestājoties ziemai, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē darbu sākusi Rīgas garākā distanču slēpošanas trase, kas jau trešo gadu gaidīs ziemas aktīvās atpūtas cienītājus, informēja «Burusports» mārketinga vadītāja Dace Kurpniece. Pirmajās darbības dienās trasi jau izmantojuši vairāki desmiti nepacietīgo slēpotāju.

Trase pagaidām darbojas pārbaudes režīmā. Trase ir noblietēta un to klāj neliela sniega kārta, līdz ar to slidsolī slēpot var jau tagad. Pie pašreizējā dabīgā sniega daudzuma trases uzturētāji nevar apsolīt 100% kvalitāti, jo sniega kārta ir visai plāna un var tikt bojāts inventārs, minēja Kurpniece.

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē darbojas arī noma «Burusports», kas atrodas Rīgas Motormuzeja telpās, taču slēpes tur ir pieejamas ierobežotā daudzumā. Sasniedzot aptuveni 15 centimetru biezu sniega kārtu, tiks iedzītas klasiskā soļa špūres un inventāra noma darbosies ierastajā režīmā.

Patlaban jau darbojas viss 4,7 kilometrus garais aplis ar iespēju veikt īsāku - 2,2 kilometru distanci.

Distanču slēpošanas trase Biķerniekos regulāri tiek kopta, tai tiek iedzītas vairākas paralēlās špūres klasiskā stila slēpotājiem un plata josla pieejama slidsolim. Pretim inventāra nomai, Sergeja Eizenšteina ielā 6, ir ērta auto stāvvieta. Trase ir apgaismota līdz plkst.21 darba dienās un līdz plkst.22 piektdienās un sestdienās.

Aktuālā informācija par Biķernieku trasi un nomu atrodama mājaslapā.

www.burusports.lv

Jau ziņots, ka šogad ziemas priekus varēs baudīt arī Mežaparkā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu