«Per»: «Mums ir vislabākais albums pasaulē!» (45)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
References: API SITE

Pašmāju popmūzikas apvienība, pagājušā gada «Jaunā viļņa» un vairākkārtēji Eirovīzijas atlases konkursu dalībnieki, grupa «PeR» beidzot pēc piecu gadu darbības laidusi klajā savu pirmo mūzikas albumu, kurā iekļauts veco dziesmu kopums un jaunas, vēl nedzirdētas, neierasta izpildījuma dziesmas. Grupas «Per» balss Ralfs Eilands un bītboksa (beatbox) meistars Edmunds Rasmanis aizvadīja sava pirmā CD prezentāciju mierīgā gaisotnē, pateicoties garajam mūziķu sarakstam, kuri piedalījās albuma veidošanā, tostarp arī Lielbritānijas māksliniekam Paulam Rīvsam (Paul Reeves) par izteiksmīgo intro izveidošanu.

«Per» radījuši nenosakāma žanra albumu, veidojot dziesmas gan dabstepa, gan džeza, gan blūza, gan repa, gan popa u.c. skanējumā, tomēr neizslēdzot vecās grupas «Tumsa» līdera Mārtiņa Freimaņa veidotās dziesmas. Svinīgajā prezentācijā mūziķi pateicās visiem, kas ticēja un iedvesmoja sākt komponēt, jo agrāk Ralfs ar Edmundu uzskatījuši, ka to nespēj. Tomēr ir sanācis pārsteidzoši krāsains mūzikas skaņdarbu kopums.

Pēc uzrunas un dažu dziesmu fragmentu atskaņošanas Ralfs stāsta, ka jūtas fantastiski: «Ir nenormāls kaifs, kad ir iznācis albums. Tikko ierakstījām, gāju mājās un neko nedarīju. Teicu draugiem, ka neiešu ārā. Zvanīju tikai mūziķiem, ar kuriem veidoju albumu, kaifoju klausulē, stāstot, cik tas ir kruti. Nekur negāju, lai nezaudētu emocijas. Jūtos ļoti lepns un

varu apgalvot, ka tas ir labākais albums visā pasaulē.

Neviens tik labs nav! Es tiešām daudz klausos mūziku un varu apgalvot, ka šis ir labākais albums pasaulē. Tas ir kvalitatīvs un ļoti labs. Daudzi mūziķi izlējuši savus sviedrus un tērējuši savu dārgo laiku, veidojot šo albumu. Mēs slīpējām līdz perfektam.»

Savukārt Edmunds piebilst, ka bija ļoti uztraucies, kad CD beidzot bija gatavi: «Man nekad nav tā bijis, ka man parastā dienā trīc rokas, bet tad, kad es braucu pakaļ visiem diskiem un vienu paņēmu rokās, es nezinu, kāpēc, bet man sāka trīcēt rokas. Tā man parasti ir tikai sestdienu rītos. Es biju šokēts, pārbijies. Tāda sajūta, kā būtu tikko piedzimis bērns.»

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Puiši radīja albumu, kurā iekļauti daudzi un dažādi mūzikas žanri, un skaidro, ka paši ir tādi cilvēki, kuri neklausās tikai viena žanra mūziku. Albums tika radīts, apvienojot visu sev tīkamo mūziku. Ralfs stāsta: «Nesen runāju ar Arstarulsmirus kungu jeb kā citi viņu atceras – Gustavo. Viņš jautāja, kādā žanrā būs albums, vai joprojām dažādos. Es teicu, ka jā. Viņš atbildēja – «tas ir labi». Nebūt nav slikti, ka nav viens žanrs. Man pašam patīk nopirkt albumu, kuru ir interesanti klausīties.»

Viņuprāt, Latvijas sabiedrība daļēji spēs «sagremot» jauno «Per» veikumu, jo pirmajā daļā ir dziesmas, kuras klausīsies tikai tie, kam tāda tipa mūzika patīk, bet tāpēc ir arī otrā daļa, kurā apkopotas vecās dziesmas, lai nezaudētu iepriekšējos fanus.

Jauno grupas «Per» albumu var iegādāties par pieciem latiem. Cena simboliski apzīmē to, ka ir pagājuši pieci gadi, kopš Ralfs un Edmunds izdod savu pirmo skaņdarbu kopumu CD.

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu