«NME» nosauc gada labākos mūzikas albumus (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nme.com

Pasaules mūzikas mediji sāk apkopot gada spēcīgākos 2012.gada mūzikas ierakstus. Savā jaunākajā drukātajā izdevumā savus favorītus paziņojis britu mūzikas izdevums «NME». Par uzvarētāju kronēts jaunās austrāļu progresīvā roka apvienības «Tame Impala» studijas darbs «Lonerism», kas arī TVNET pasludināts par Mēneša albumu (skat. resursus).

«Lonerism» seko 2010.gada kritiķu slavētajai austrāliešu debijai «Innerspeaker» (skat. resursus). Arī šoreiz grupas galvenais radošais vilcējspēks ir supertalantīgais 25 gadus vecais multiinstrumentālists Kevins Pārkers (Kevin Parker), kas sakomponējis un ierakstījis lielāko daļu muzikālā materiāla. «Viens ģitāras motīvs ierakstīts Vīnē, kāds vokāla ceļš lidmašīnā pa ceļam no Singapūras uz Londonu. Vēlāk savā mājas studijā Pērtā to visu saliku kopā,» stāsta Pārkers.

Pirms «Tame Impala» («Pieradināta antilope») izveidošanas, kad grupa vēl saucās «Dee Dee Dums», skanējumā dominēja roķīga, blūzīga 1960.gadu mūzika («Cream» tolaik bija etalons). Šobrīd «Tame Impala» skanējums ir izkristalizējies - psihedēlisks speispops, tā to varētu dēvēt. Kā galvenā jaunās plates ietekme tiek minēts Toda Rundgrēna (Todd Rundgren) 1973.gada psihedēliskā roka albums «A Wizard, a True Star».

Top otrajā vietā uz Rīgu tā arī neatbraukusī «Grimes» jeb īstajā vārdā Klēra Bušēra (Claire Boucher) no Kanādas ar albumu «Visions», bet, līdzīgi kā žurnāla «Mojo» top20, augstajā top3 - 24 gadus vecā neosoula/R&B dziedātāja Frenka Oušena (Frank Ocean) ieraksts «channel ORANGE», kas kronēts arī par TVNET vienu no Mēneša albumiem (skat. resursus).

Augstajā 13.vietā Rīgas viesi - DIIV.

NME albumu topa divdesmit 2012.gada labākie ieraksti

20. Howler «America Give Up»

19. Toy «Toy»

18. Tribes «Baby»

17. Grizzly Bear «Shields»

16. Melody’s Echo Chamber «Melody’s Echo Chamber»

15. Sharon Van Etten «Tramp»

14. The xx «Coexist»

13. DIIV «Oshin»

12. David Byrne & St. Vincent «Love This Giant»

11. Django Django «Django Django»

10. Jack White «Blunderbuss»

09. Jake Bugg «Jake Bugg»

08. The Cribs «In The Belly Of The Brazen Bull»

07. Pond «Beard Wives Denim»

06. The Maccabees «Given To The Wild»

05. Alt-J «An Awesome Wave»

04. Crystal Castles «(iii)»

01. Tame Impala «Lonerism»

NME Top 50 albumi - pilns saraksts


Foto: nme.com
Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu