Jau šovakar «Bildēs 2012» notiks jauno grupu koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Kupše/rocknphotos.com

Jaunu muzikālo apvienību veidošanās Latvijā neapsīkst ne brīdi, tādēļ, ņemot vērā to, cik svarīgi jaunajiem mūziķiem ir sevi apliecināt plašai auditorijai, arī šogad mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2012» programmā iekļauts jauno grupu un «Bilžu» veterānu kopprojektu koncerts.

Tam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi. Šis koncerts skanēs 1. novembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā, informē festivāla rīkotāji «Bilžu Birojs».

Kā ierasts, šajā koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas. Viena no tām ir jauno izpildītāju oriģināldziesma, taču otra – jaunā aranžējumā veidota kāda «BILŽU» veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek arī izpildīta.

Dziesminieks Kārlis Kazāks, kurš «Bildēs» sevi pieteica tikai pirms gada, šogad koncertā iejutīsies jau veterāna statusā, muzicējot kopā ar akustiskās rokmūzikas grupu «Klibs Taurenis». Mūziķis ir priecīgs par šāda kopprojekta izveidi, jo, viņaprāt, citkārt diez vai būtu sanācis iepazīties ar šīs grupas daiļradi. «Uzstāšanās šajā koncertā ir ieguvums gan man, gan grupai, gan arī klausītājiem, jo caur jauniem muzikāliem projektiem mēs paplašinām savu informācijas telpu, galvenais – būt atvērtiem jauniem mākslinieciskiem piedzīvojumiem,» domā K. Kazāks.

Ansambļa mēģinājumos dziedātāju piesaistīja vienkāršā gaisotne, jo nekas netiek radīts mākslīgi: «Grupas dalībnieki savus instrumentus spēlē ar lielu aizrautību, un tas tiek darīts, vadoties pēc sajūtām. Katrs no viņiem manu dziesmu interpretē citādāk, tāpēc šķiet, ka rezultātā ir radies pavisam jauns un ļoti sirsnīgs muzikāls stāsts.»

Savukārt hārdroka grupa «Hailstone» šajā koncertā uzstāsies kopā Edgaru Rakovski, kurš ir pazīstams kā solists vienā no šobrīd populārākajām Latvijas heavy metal apvienībām «Relicseed» («Bildēs» kopš 2008. g.). E. Rakovskis atzīst: lai arī kā festivāla veterāns vēl nejūtas, šāds novērtējums viņam ir ļoti pagodinošs. Viņaprāt, šī koncerta vislielākie ieguvēji ir tieši jaunie censoņi, jo viņiem tā ir iespēja gan uzstāties uz lielās skatuves, gan sadarboties ar veterāniem, kuri ir savas jomas speciālisti un debitantiem var sniegt vērtīgus padomus.

Grupu «Hailstone» E. Rakovskis vērtē kā ļoti apzinīgu, centīgu un mērķtiecīgu apvienību, jo «viss, ko mēs mēģinājumos pārrunājam, tiek rūpīgi ņemts vērā, veikti uzlabojumi u.tml. Man kā sadarbības partnerim šis kopprojekts ir ļoti saistošs.»

Dziedātāja Liene Šomase, kura festivālā jau veidojusi kopprojektus ar grupām «The Blackout» (2009), «Drums Clinic» (2009), «Mango» (2010) un «Bilde» (2011), šogad uzstāsies kopā ar jautrā poproka apvienību «7 dēli». Viņa izceļ, ka gan šajā, gan citos «Bilžu» koncertos visi vienojas mūzikā un piedalās, labas gribas vadīti, tāpēc pasākuma pozitīvā atmosfēra piesaista arī viņu. Turklāt, viņasprāt, kopprojektu koncertā vienmēr var iegūt jaunus draugus, reizēm arī nākotnes sadarbības partnerus.

L. Šomase atklāj, ka šogad priekšnesums būs jo īpaši kolorīts, jo grupu «7 dēli» veido septiņi azartiski un radoši puiši: «Uzskatu, ka šāda pieredze ir vērtīga un interesanta arī man, jo apvienības ideja, kā pārveidot manu dziesmu jaunās skaņās, ļauj man pašai paskatīties gan uz sevi, gan savu mūziku no cita skatupunkta. Piemēram, šoreiz izpildīsim dziesmu regeja stilā. «7 dēli» nebaidās eksperimentēt, taču paralēli brīvdomīgam radošumam viņi ir ļoti atbildīgi un talantīgi mūziķi.»

Jauno grupu un «BILŽU» veterānu kopprojektu koncertā uzstāsies arī «Burned in Blizzard» & Jānis Rībens, «Diena bez pārtraukuma» & Juris Pavītols, «Double Diese» & Marts Kristiāns Kalniņš, «InThemes» & Kaspars Dimiters, «MmD» & Rolands Ūdris, «On the Roof» & Edgars Šubrovskis, «Parts» & Adrians Kukuvass, «PIRMAIS KURSS» & Roberts Gobziņš, «Pūķa gars» & Ieva Akuratere, «Remnant of the Sun» & Raimonds Bartaševics, «Rokāde» & Ira Krauja-Dūduma, «The Solid» & Lauris Valters, «The Quinters» & «Tumsa», «Uz ilgāku laiku» & Guntars Mucenieks, «Vecpilsētas dziedātāji» & Juris Kaukulis.

Koncertu vadīs Andris Freidenfelds. Ar visu festivāla «BILDES 2012» koncertu programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

Atgādinām, ka POP-, OP-, FOLK-, ROK-artā veidotā «BILŽU» izstāde «MASKAS» no 1. līdz 3. novembrim būs aplūkojama Rīgas Kongresu namā.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties Rīgas Kongresu namā, t/c Spice, «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv/organizers/118.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu