«Framest» Beātes likteni veidojis viņas slavenais tētis (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Režisors un TV3 televīzijas filmas «Brīnumu paralēles» veidotājs Ivars Zviedris ir šā gada muzikālā festivāla «Jaunais vilnis» dalībnieces, vokālās grupas «Framest» solistes Beātes Zviedres tētis. Turklāt tieši tēvs paredzēja, ka meitas liktenis būs saistīts ar mūziku.

Šovasar «Framest» radošajās aktivitātēs iesaistījies arī grupas solistes Beātes Zviedres tētis, Latvijā populārs režisors Ivars Zviedris. Tiesa gan, režisora meita zina teikt, ka tētim nemaz nepatīk, ka viņu dēvē par režisoru: «Viņš pats teic, ka ir operators,» piebilst Beāte.

Nupat klajā nācis grupas jaunākais veikums – videoklips Raimonda Paula komponētajai dziesmai «Kūko, kūko, dzeguzīte», kuras operators ir Ivars Zviedris. Jauno videoklipu «Framest» prezentēja Spīķeru koncertzāles telpās, kur starp pasākuma viesiem varēja sastapt režisoru un viņa dziedošo meitu. Kad fotografējam meitu un tēvu, Beāte smaidot atklāj, ka viņai jāpietupjas, jo uz augstajiem papēžiem viņa ir augumā garāka par tēti.

«Mēs viens otru atbalstām. Un viens otram neliedzam padomus un palīdzību. Esmu ierakstījusi savu vokālu tēta veidotajās filmās,» teic Beāte. Viņa ļoti lepojas ar tēti: «Mēs varam pārrunāt visu, kas notiek kultūras dzīvē. Tas ir forši! Mēs esam kā domubiedri.»

Grupas "'Framest" soliste Beāte Zviedre ar tēti, populāro režisoru Ivaru Zviedri
Grupas "'Framest" soliste Beāte Zviedre ar tēti, populāro režisoru Ivaru Zviedri Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Beāte atklāj, ka tētis it nemaz nav muzikāls. «Viņam ar melodijas noturēšanu nav tik viegli kā man. Man laikam tas ir no mammas iedzimts, bet tieši tētis mani pirms vairākiem gadiem aizveda uz Rīgas Doma kora skolu. Tas ir viņa nopelns, ka esmu uz skatuves un mūzikā. Tā es, maza Rūjienas meitene, aizbraucu uz Rīgu un sapratu, kas ir dzīve. Tētis acīmredzot zināja, ko man vajag un kas man ir jādara. Tagad viņš nāk uz koncertiem un godīgi man pasaka gan sliktās, gan labās lietas,» atklāj Beāte.

Grupa "Framest" muzikālajā festivālā "Jaunais vilnis 2012" ar Krievijas populāro komponistu Igoru Nikolajevu
Grupa "Framest" muzikālajā festivālā "Jaunais vilnis 2012" ar Krievijas populāro komponistu Igoru Nikolajevu Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Skolas gados, dzīvojot Rūjienā, Beāte nenojauta, kas viņu gaida nākotnē un ka reiz būs lemts uzstāties milzīgas auditorijas priekšā grupas «Framest» sastāvā. Tobrīd viņa vēlējās studēt žurnālistiku. «Biju 100 procenti pārliecināta, ka būšu žurnāliste. Tētim tolaik piederēja Rūjienas televīzija, kas nu jau beigusi savu darbību, jo tētis ir pārcēlies uz dzīvi Rīgā un nevar visus darbus apvienot. Astoņu gadu vecumā kopā ar draudzeni tēta televīzijā veidojām Rūjienas skolēnu ziņas un pašas domājām idejas sižetiem, kā arī bijām sava raidījuma diktores. Visa Rūjiena mūs skatījās! Sākotnēji tētis ievirzīja mūs televīzijas darbā, bet vēlāk jau ļāva rīcības brīvību un izpausties pašām. Mani vispār nekad vecāki nav ierobežojuši un ļāvuši lielu brīvību, jo es nekad nekādas ziepes neesmu vārījusi,» atminas Beāte. Taču pagaidām viņa nav nolēmusi iet tēva pēdās, bet gan turpinās muzicēt grupas «Framest» sastāvā.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu