«Jaunā viļņa» dalībnieki «Framest» publisko video (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Jūrmalā šogad notikušā mūzikas festivāla «Jaunais vilnis 2012» dalībnieki grupa «Framest» šoruden prezentējuši mūzikas klipu Raimonda Paula dziesmai «Kūko, kūko, dzeguzīte» un sākuši nopietni gatavoties Ziemassvētku koncertturnejai «Svētki ledus pilī».

Sarunā ar TVNET grupas «Framest» dalībnieki atklāj, ka pēc festivāla «Jaunais vilnis» visu vasaru grupa muzicējusi dažādos pilsētas svētkos. Tādēļ, sākoties rudenim, grupas mūziķi Edgars Janovs, Elīna Šmukste, Jānis Ķirsis, Mikus Abaroniņš un Beāte Zviedre ķērušies klāt jauniem darbiem – ierakstījuši dziesmas «Kūko, kūko, dzeguzīte» video, kā arī gatavojas Ziemassvētku koncertturnejai, kas norisināsies dažādās Latvijas vietās.

«Framest»
«Framest» Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Koncertprogrammas sagatavošana ir 100% grupas roku darbs, protams, pieaicināti arī citi profesionāļi, kas palīdz veidot krāšņu šovprogrammu. «Šajā sezonā ļoti daudz paši iesaistāmies organizatoriskajā darbā, kā arī domājam par savu stilu un tērpiem, pat skatuves gaismām. 80% koncertprogramma jau ir gatava. Top jaunas kompozīcijas, kuru aranžijas autors ir Jānis Ķirsis,» teic Beāte Zviedre.

Jānis Ķirsis atzīst, ka «Framest» Ziemassvētku koncerti būs vērienīgi. «Ir iesaistīti profesionāļi režijā, horeogrāfijā un scenogrāfijā. Tiesa gan, viņu vārdus pagaidām neatklāsim, bet galarezultātā mums būs maziņš akapella šovs,» atklāj Ķirsis.

Vaicājot, kādas atziņas grupas dalībnieki guvuši pēc dalības mūzikas festivālā «Jaunais vilnis», viņi atklāj, ka galvenā vērtība ir skatuves pieredze un kultūra, piedaloties tik liela mēroga TV šovā. «Latvijā tādu auditoriju, kāda ir «Jaunajam vilnim», nevar apgūt. Festivāla laikā mums dienā bija septiņas intervijas. Tagad mēs esam gatavi jebkuram liela mēroga festivālam,» nosaka Mikus.

«Framest»
«Framest» Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Grupa «Framest» pastāv kopš 2005. gada. Grupā ir pieci draugi, profesionāli un daudzpusīgi dziedātāji - Beāte Zviedre (soprāns), Elīna Šmukste (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons) un Edgars Janovs (bass). Grupa savā repertuārā iekļauj gan pašu, gan citu komponistu skaņdarbus no klasikas līdz džezam un popmūzikai.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu