Ondatrópica «Ondatrópica» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Cik daudz mēs zinām par Kolumbijas populāro mūziku? Neko daudz (ja vien īpaši par to neinteresējas). Jā, viņiem ir sava superzvaigzne Šakira (Shakira), viena starptautiska hita «La Camisa Negra» dziedonis Huaness (Juanes)... tas arī viss. Viens no šā gada interesantākajiem ierakstiem, kas pasauli šovasar iepazīstinājis ar pavisam citu Kolumbiju, ir projekts «Ondatrópica», kurā no jauna interpretētas klasiskas «la musica Colombiana» vērtības, kas aranžētas neuzkrītoši modernā veidā.

Ondatrópica «Ondatrópica»

(Soundway Records)

10/12

Par šo ideju jāpateicas diviem cilvēkiem - Bristoles elektroniskās atslodzes mūzikas projekta «Quantic» izveidotājam Vilam Holandam (Will Holland), kas jau sen aizrāvies ar latīņamerikāņu tautas mūziku, un kolumbiešu grupas «Frente Cumbiero» līderim Mario Galeano Toro.

Abi kungi sapulcinājuši jaunus un ne tik jaunus kolumbiešu mūziķus, lai radītu nedzirdētu muzikālu dimensiju Kolumbijas skaņas ainavā. Projektā uzaicināts pazīstamais kolumbiešu dziedātājs Markkitos Micolta, kas savus pirmos ierakstus veicis vēl 1964.gadā, trompetists Jorge Gaviria, akordeonists Anibal Velasquez u.c. No jaunajiem pieaicināta čīliešu repere Ana Tižū (Ana Tijoux) un bītboksa meistars El Chongo. Pirmais projekta publiskais koncerts notika kādā Kolumbijas galvaspilsētas Bogotas skvotā. Tuvāk tautai...

Ieraksts 100% analogā tehnikā tapis trīs nedēļu laikā slavenajā izdevniecības «Discos Fuentes» Medelinas studijā. «Discos Fuentes» pastāv jau kopš 1934.gada, starp citu.

«Mūsu plāns bija no jauna interpretēt Kolumbijas mūzikas mantojumu,

izmantojot jaunu pieeju kompozīcijā, aranžijā un producēšanā,» teikts projekta preses paziņojumā.

19 kompozīciju albumā kopā saplūst tādi klasiski kolumbiešu mūzikas žanri kā cumbia, porrom gaita, champeta ar ska, bītboksu, hiphopu, dabu, afrobītu un fanku.

Ondatrópica
Ondatrópica Foto: Publicitātes foto

Pārsteidzoši izklausās klasiskais rokgrupas «Black Sabbath» hits «Iron Man».

«Viens no gada albumiem,» paziņojis izdevums «The Telegraph».

Laikam jau jāpiekrīt! Ieceļu šo ierakstu septembra Mēneša albuma godā.

Izdošanas datums 16.07.2012.

Ondatrópica
Ondatrópica Foto: Publicitātes foto
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu