Uldis Marhilēvičs datora iegādei tērē 3000 latu (61)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Viens no Latvijas vadošajiem uzņēmumiem AS «Capital» tirdzniecības centrā «Rīga Plaza» atvēris lielāko «Apple» produktu veikalu «Capital City». Dzīvesstila portāls «Sejas» veikala grandiozajos atvēršanas svētkos sastapa vairākus sabiedrībā populārus vīriešus, kuri atklāja noslēpumu, cik gatavi tērēt, lai iegādātos kvalitatīvu datoru.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

No vislielākās naudas summas – 3000 latiem par labu «Apple» datoru - gatavs šķirties komponists Uldis Marhilēvičs. «Kuri tad bija Latvijā pirmie, kas sāka ar «Apple» datoriem darboties? Protams, mūziķi, jo šā zīmola dators ir mūzikas industrijas standarts. Labs kompjūters maksā 3000 latu, un tajā ir viss, kas nepieciešams profesionālajai darbībai,» atklāj komponists, kuram kā šī veikala pastāvīgajam klientam bieži vien tiek piešķirtas atlaides dažādiem pirkumiem. Tiesa gan, Marhilēvičs neslēpj, ka ar modernajām tehnoloģijām ir uz jūs. «Datoru lietoju tikai tik, cik nepieciešams darbam. Man jau vieglāk būtu pie klavierēm sēdēt, bet bez kompjūtera jau arī neiztikt,» skaidro komponists.

Dziedātājs Miks Dukurs
Dziedātājs Miks Dukurs Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Dziedātājs Miks Dukurs savulaik «Apple MacBook» datoru iegādājies kādā no ārvalstu interneta veikaliem, jo cena bijusi daudz pievilcīgāka nekā šādam datoram Latvijā. Dators dziedātājam izmaksājis nepilnus 1000 latus. «Mans dators vairāk domāts lietošanai mājas apstākļos, nevis profesionālajai darbībai,» viņš nosaka.

Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs
Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs nenosauc konkrētu naudas summu, ko gatavs tērēt kvalitatīva datora iegādei. «Labām mantām parasti cenas nejautā. Ja tā manta ir laba, tad to pērk, neskatoties uz cenu,» atklāj jurists. Arī viņš ir «Apple» fans. «Man mājās ir lielais - trīsdesmitcollīgais dators. Savulaik man šādu «Apple» datoru ieteica režisors Kristaps Streičs (traģiski gājis bojā – red. piez.), un viņš arī palīdzēja man to nopirkt,» teic Borovkovs.

Mediju eksperts Rolands Tjarve atzīst, ka jau četrus gadus strādā ar «Apple MacBook». Tjarve nebeidz slavēt uzņēmuma AS «Capital» apkalpošanas servisu, un viņš arī savu darbarīku - «Apple MacBook» iegādājies šā uzņēmuma veikalā, jo tādējādi datoram ir gan garantija, gan apkope nodrošināta. «Man jau ļoti patīk ārzemēs aiziet uz «Apple» veikaliem, kas paši par sevi ir filozofiski skaisti un konceptuāli labi. Galvenais, ka «Apple» ir draudzīgs lietotājam. Tas ir pats labākais, ka šajā laikā tehnika ar tevi komunicē un tev nav ar viņu jāmokās, bet jāsarunājas. Tādēļ liels prieks, ka nu arī Latvijā ir šāds veikals,» savu viedokli pauž Tjarve.

Vaicājot, cik maksā labs dators, mediju eksperts atklāj, ka par 700 latiem jau var iegādāties normālu datoru ikdienas lietošanai – dokumentu apstrādei, prezentāciju gatavošanai, elementārai montāžai un bilžu apstrādei.

Komentāri (61)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu