Majors: «Palladium» pirmais gads vērtējams ar pluszīmi (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar popgrupas «Scissor Sisters» uzstāšanos šovakar viena gada jubileju svin koncertzāle «Palladium». Kas gaidāms dzimšanas dienas ballītē un kādi bijuši šie 12 mēneši, nelielā sarunā TVNET stāsta viens no koncertu vietas saimniekiem, «Positivus» festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

«Būs interesanti salīdzināt. Grupa, kas pirms dažiem gadiem uzstājās 20 000 cilvēkiem Salacgrīvā, tagad spēles nedaudz vairāk kā tūkstotim,» viņš izsakās par gaidāmo jubilejas pasākumu. «Scissor Sisters» uzstāšanās būs viena no retajām reizēm, kad tik liela mēroga mūziķu uzstāšanos baudīt arī intīmākā gaisotnē, un Majors nešaubās, ka bez mūzikas grupa parūpēsies par labu izklaidi. «Forši, ka koncertzāli atklājām ar lielu mākslinieku un ar lielu mākslinieku svinam arī gada jubileju.»

Kopš durvis vērusi agrākā kinoteātra vietā iekārtotā koncertzāle, Rīgu apciemojuši vairāki pasaules līmeņa izpildītāji, kuriem piepildīt Arēnu Rīga, visticamāk, nebūtu pa spēkam (izņēmums – Džeimss Blants), bet mazākās vietās rīkot šo mūziķu koncertus būtu nerentabli. «Palladium» ir ideāli piemērota vieta tā dēvētā vidējā līmeņa koncertiem.

Majors piebilst, ka nedrīkst aizmirst arī par pašmāju mūziķiem, kuriem spēlēšana uz šāda mēroga skatuves nav regulāra, līdz ar to sniedz jaunu pieredzi un rada savādāku, «lielkoncertīgāku» sajūtu arī apmeklētājiem. Tāpat svarīgi piezīmēt, ka bez mūzikas «Palladium» šā gada laikā spēlēts arī teātris un notikuši cita veida pasākumi, kas ir nozīmīgi vietējās kultūras dzīves bagātināšanai.

Jautāts par koncertu, kas radījis visspilgtākās emocijas, «Positivus» festivāla rīkotājs min vairākas nelielāka mēroga mazāk pazīstamu mūziķu uzstāšanās:

«Tādi mākslinieki kā Anna Kalvi, kas ir šie jaunie aktuālie vārdi, sniedzot skaistus koncertus darbdienas vakarā uz kuriem atnāca daži simti cilvēku, dod šo koncertdzīves kā ikdienas izklaides sastāvdaļas sajūtu, kāda pirms tam nav bijusi Rīgā.»

Šādi vakari piepildījuši sākotnējo koncertvietas saimnieku mērķi – radīt sajūtu, ka koncerts ir tāda pati ikdienas izklaides un kultūras deva kā, piemēram, teātris vai kino.

Uz jauno sezonu Majors raugās ar cerībām, ka pašmāju koncertdzīve būs vēl plašāka. Lai pilnībā izvērtētu, vai jaunatvērtā vieta attaisnojusi cerības, visticamāk būs nepieciešami vairāki gadi, tomēr pirmais gads noteikti rakstāms ar pluszīmi.

Šonedēļ «Palladium» kalendārā ierakstīti vēl divi gaidāmi koncerti: Vecgada vakara svinības kopā ar vietējo klausītāju iecienīto «King Charles», un pirms tam savu jauno ierakstu «Lauvas» 22.novembrī prezentēs pašmājās ne mazāk pazīstamā apvienība «Astro'n'out». Nedrīkst nepieminēt arī īpašo grupas «Jauns Mēness» atvadu koncertu 1.decembrī, kas, iespējams, būs vienīgais, kā arī atkal kopā sanākušo 90.gadu alternatīvo grupu «Garbage» (14.novembris) un jauno elektropopa izpildītāju «Grimes» (23.novembris). Runājot par pēdējo mūziķi, Majors pauž cerību, ka drīzumā izdosies izziņot vēl kāda žanriski līdzīga izpildītāja koncertu.

Kā izpētījuši koncertzāles saimnieki, nākamgad ir gaidāma «Palladium» ēkas simtgade un, ja pārbaudot visus faktus, tā izrādīsies patiesība, apaļā jubileja iespējams tiks atzīmēt ar veselu pasākumu ciklu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu