Eksotiskā Lingita studē baltu filoloģiju (65)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lingitas Linas Bopulu personiskais arhīvs

Studijas Latvijas Universitātē sākusi TV šova «Okartes skatuve» dalībniece - eksotiskā Lingita Lina Bopulu. Turpmāko gadu laikā Lingita cer iegūt bakalaura grādu Humanitāro zinātņu fakultātē, kur apgūs baltu filoloģiju.

Dzīvesstila portālam «Sejas» jaunā dziedātāja un modele stāsta, kāpēc izvēlējusies šādu studiju programmu, un nenoliedz, ka daudziem tas varētu šķist neparasti viņas ārienes dēļ.

«Tā bija pirmā vieta, uz kuru pretendēju, un atbilde uz jautājumu, kāpēc tā, ir pavisam vienkārša – mani ļoti interesē baltu valoda un kultūra. Man šķita, ka tas ir mans aicinājums. Es jau bērnībā gāju folkloras kopā un tautas dejās,» stāsta jaunā māksliniece. Lingitai ļoti patīk mācīties, un jau kādu laiku viņa sapņo kļūt par kāda medija redaktori, tādēļ viņai jāiegūst izglītība baltu filoloģijā. «Man ļoti patīk latviešu valoda. Vidusskolas eksāmenā šajā priekšmetā ieguvu augstāko novērtējuma līmeni «A». Tad sapratu, ko studēšu,» savu izvēli pamato dziedātāja.

TV šova "Okartes skatuve" dalībnieces Lingita Lina Bopulu un Laura Raila modes vakarā restorānā "Bibliotēka N°1"
TV šova "Okartes skatuve" dalībnieces Lingita Lina Bopulu un Laura Raila modes vakarā restorānā "Bibliotēka N°1" Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šova laikā Lingita saņēma vairākus ieteikumus attīstīt karjeru kā fotomodelei, bet izlēmusi, ka sevī redz kaut ko vairāk par modeli.

Lingita smejot stāsta, ka bieži vien nokaitina mājiniekus un apkārtējos, labojot viņu valodas kļūdas. «Vidusskolas periods arī bija traks, jo es visu laiku kādu laboju, bet tagad tas vairs nav tik izteikti, jo man skolā ir ļoti daudz jālasa, jālabo un jāmācās,» teic Lingita.

Ar sāktajām studiju gaitām bijusī «Okartes skatuve» dalībniece ir apmierināta. Lai gan jāmācās ļoti daudz, Lingitas apņēmība ir spēcīga, jo viņa skaidri zina, ko vēlas. Dziedātāja stāsta, ka nešaubās par baumām, kuras var rasties sakarā ar viņas izvēli, turklāt atklāj, ka sevi vairāk uzskata par latviešu, nevis afroamerikāņu izcelsmes sievieti: «Ja agrāk es daudz ko darīju, lai kādam kaut ko pierādītu, tagad esmu sapratusi, ka man ir jādara tā, lai man pašai būtu labi. Izvēlētā studiju programma ir tas, kas mani saista un patīk. Protams, ka cilvēki varbūt domā, ka es eju, lai kaut ko pierādītu, bet tā nav. Es visu mūžu esmu dzīvojusi Latvijā, saprotu, ka esmu tikai pa pusei latviete, bet jau kopš bērnības piekopju latviešu tradīcijas.»

Lingita Lina Bopulu šovasar absolvēja Rīgas 45. vidusskolu
Lingita Lina Bopulu šovasar absolvēja Rīgas 45. vidusskolu Foto: Lingitas Linas Bopulu personiskais arhīvs
Komentāri (65)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu