Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks Žirafu diena (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas zoo

Rīgas Zooloģiskais dārzs sadarbībā ar dokumentālo filmu kanālu Viasat Nature ieguvis svarus, ar kuriem varēs nosvērt lielos dzīvniekus līdz pat 3000 kg. Par godu šim notikumam 8.septembrī tiek rīkota Viasat Nature Žirafu diena, lai klātesošie pirmie varētu uzzināt, cik tad sver Piks, Periskops, Usmi un Kimi. Pasākuma laikā pie Žirafu mājas norisināsies virkne aktivitāšu - orientēšanās spēles, radošās darbnīcas, erudīcijas spēles un citas aktivitātes visai ģimenei.

Žirafu dienas pasākumu vadīs Vita Balčunaite. Esat aicināti apmeklēt Viasat Nature Žirafu dienu 8.septembrī plkst. 13.00 Rīgas Zooloģiskajā dārzā!

«Dokumentālās filmas kanāls Viasat Nature vēlas izzināt un būt tuvāk savvaļas dzīvnieku pasaulei. Tāpēc mēs esam iesaistījušies Āfrikas savannas projektā, kas tiek realizēts Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Esam palīdzējuši spert projekta pirmo lielo soli - iegādāties dzīvnieku svarus. Pēc sarunas ar Zooloģiskā dārza pārstāvi atklājās, ka pasaulē visaugstākie dzīvnieki žirafes nekad nav svērtas.

Nevienam no Zoodārza darbiniekiem nav ne jausmas, cik smagi ir mūsu pašu žirafu puikas.

Un visu jo priecīgāku padara fakts, ka mūsu sarūpētie svari palīdzēs atklāt ne vien žirafu, bet arī citu lielo dzīvnieku svaru,» stāsta Viasat vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts.

Pārlieku piesardzīgās žirafes

Kā pirmā svaru uzstādīšanas vieta izvēlēta Žirafu māja. Graciozo, garkaklaino dzīvnieku svēršana nemaz nav tik vienkārši izdarāma. Žirafes pēc dabas ir tramīgas un pat pārlieku piesardzīgas, tāpēc tām ir grūti pierast pie jaunām lietām. Kāpēc ir tik būtiski nosvērt lielos dzīvniekus? Šādu svaru iegāde un iespēja svērt žirafes ir ļoti nozīmīgs solis šo dzīvnieku labturībā. Tie palīdzēs zoodārza darbiniekiem sekot līdzi un kontrolēt dzīvnieku veselību un attīstību.

Dzīvnieka svars ir gan nozīmīgs veselības rādītājs, gan palīgs nepieciešamo piedevu vai medikamentu aprēķinos.

Tas brīdis tuvojas!

Viasat Nature Žirafu diena nav aiz kalniem - jau 8.septembrī plkst. 13.00 gaidāms pasākums, kura laikā tiks atklāta lielākā intriga - cik sver žirafes! Svētku dienai sarūpētas dažādas aktivitātes, un īpaši izceļama ir orientēšanās spēle, kura ietver piecus maršruta punktus pie savannas dzīvniekiem. Katrā no punktiem būs jāizpilda uzdevums, bet pēdējais punkts būs žirafu mītne, ap kuru notiks pārējās aktivitātes. Ikviens apmeklētājs, skatoties tālskatī, varēs vērot, gan kā žirafes pusdieno, gan sameklēt visu četru žirafu - Pika, Periskopa, Usmi un Kimi - atšķirības. Radošām izpausmēm varēs ļauties žirafu darbnīcā, kur būs iespēja zīmēt, līmēt, veidot no plastilīna un likt žirafu puzles. Tāpat tiks dota iespēja pārbaudīt zināšanas par žirafēm erudīcijas spēlē. Īsāk sakot - ikvienam atradīsies, ar ko nodarboties.

Apmeklējiet Viasat Nature Žirafu dienu 8.septembrī plkst. 13.00 Rīgas Zooloģiskajā dārzā!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu