Ulvja Alberta fotoizstāde «ALL IN!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Birkenfelds"

Galerija «Birkenfelds» sadarbībā ar pasaulslaveno latviešu izcelsmes amerikāņu fotogrāfu Ulvi Albertu (1942) gatavo īpašu pārsteigumu fotomākslas cienītājiem - no 6. līdz 29. septembrim galerijā būs skatāma fotoizstāde «ALL IN!», informē «Birkenfelda» vadītājs Toms Zvirbulis.

Šovasar Ulvis Alberts (1942) ieradās Latvijā, līdzi atvedot daļu no 40 darba gados Amerikā tapušā arhīva. Intrigai jāpiemin, ka mākslinieks piekrita parādīt arī tos darbus, kas līdz šim nekad nav bijuši kopēti vai izstādīti.

Ulvja Alberta fotogrāfijās mēs varam sastapt pazīstamas 70. un 80. gadu mūzikas, kino, pokera spēles un mākslas slavenības, kuru radošā daiļrade un talants patiesi satricināja pasauli. Šodien daudzus no Ulvja Alberta darbu varoņiem sauc vienkārši par leģendām.

Ulvis Alberts. "Šēra un Eltons Džons" (1978)
Ulvis Alberts. "Šēra un Eltons Džons" (1978) Foto: Publicitātes foto / Galerija "Birkenfelds"

«Ledusskapis» radās 1976. gadā, kad, dzīvojot Holivudā, Ulvis Alberts fotografēja slavenus cilvēkus pie ledusskapja. Sākotnējā interese redzēt, ko viņi glabā ledusskapī, pārauga interesē par pašu portretējamo. Viņu vidū: šodien pazīstamais mākslinieks Edvards Ruša, režisors Stīvens Spīlbergs, Čārlzs Bukovskis u.c.

«Pokera spēlmaņu portreti» parādīsies ar līdz šim neredzētām melnbaltām un krāsu fotogrāfijām. Tie bija laiki, kad pie pokera spēles galdiem varēja redzēt nopietnus vīrus kovboju cepurēs un telpā virmoja zilgani cigarešu dūmi... Tā būs iespēja redzēt leģendāros «Amarillo Slim» Preston, Jack «Treetop» Straus, Doyle «Texas Dolly» Brunson, Stu «the Kid» Ungar un vēsturiskas spēles situācijas.

Slavenību sērija, tostarp Elizabete Teilore, Pols Makartnijs, Endijs Vorhols, Dīns Mārtins, Džimijs Hendrikss un daudzi citi kino, mākslas, politikas un mūzikas slavenību portreti radīs patiesu baudījumu skatītājam.

Ja tomēr minētie vārdi liekas nezināmi, ierakstiet kādu no tiem google vai youtube meklētājā, un jūs būsiet patiesi pārsteigti…

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu