Sešu dokumentālo filmu pirmizrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vēsturiskas un biogrāfiskas, izmeklējošas un iedvesmojošas – tieši tādas ir Viasat filmu kanālu Viasat History, Viasat Explorer un Viasat Nature dokumentālās filmas! Septembrī pirmizrādi piedzīvos sešas filmas, kuras visas ir interesantiem faktiem un skaistiem dabas skatiem piepildītas.

Vēsturiski stāsti

Kanāls Viasat History septembrī ļaus baudīt trīs filmu pirmizrādes. Pirmā tiek piedāvāta Francijas biogrāfiskā filma Napoleons, kura pirmo reizi pilnībā atspoguļos Napoleona biogrāfiju. Tā atklās viņa dzīvi no 1793.gada, kad viņš sāka savu militāro karjeru kā jauns kapteinis, līdz pat viņa ietekmei mūsdienās. Filmas materiāli veidoti vairāk nekā 70 vietās, un tos komentē ievērojamākie pasaules vēsturnieki. Vairāk nekā 20 gadus – no 1793. līdz 1815. gadam Eiropa atradās jauna artilērijas kapteiņa rokās, un vēlāk šis kapteinis kļuva par imperatoru. Stāsts par Napoleonu tiks atspoguļots 19.gadsimta Eiropas vēstures kontekstā. Būs iespēja uzzināt vairāk par dažādu valstu armijām, diplomātiem, valsts ierēdņiem un cilvēkiem, kas atradās Napoleona tuvumā, kā arī par viņa ienaidniekiem un izsūtījumu. Skatieties daudzsēriju dokumentālo seriālu Napoleons no 4.septembra ik otrdienu 20:00!

Otra kanāla Viasat History pirmizrāde būs filma Baroks – stāsts par šā stila aizsākumiem Itālijā, kas ātri vien izplatījās visā Eiropā un pat aiz kontinenta robežām. Mākslas kritiķis Valdemārs Janušeks skatītājiem parādīs Eiropas spilgtākos baroka mākslas paraugus un izstāstīs, kā šie mākslas darbi ir radušies. Baudiet dokumentālo seriālu Baroks jau no 10.septembra ik pirmdienu 21:00!

Un trešā kanāla Viasat History pirmizrāde būs filma Aleksandrija – tā reiz bija šīs planētas lielākā un ietekmīgākā pilsēta. To nodibināja Aleksandrs Lielais, tur mitinājās Kleopatra un Arhimēds, un tur atradās pasaules lielākā bibliotēka. Kā šim civilizācijas un zinību templim pienāca gals? Dokumentālajā filmā tiks izmantoti kadri no vēsturiskās drāmas Agora, kā arī intervijas ar vēsturnieci Betaniju Hjūzu, lai atklātu Aleksandrijas pagātni un tagadni, redzētu neticamus arheoloģiskus atradumus un sekotu Hipatijas gaitām. Viņa bija pilsētas pēdējā ievērojamā filozofe un Aleksandrijas bibliotēkas sargātāja, kuras slepkavība iezīmēja senās pasaules sabrukumu. Dokumentālās filmas Aleksandrija – pasaules varenākā pilsēta pirmizrāde 26.septembrī 20:00!

Pirmizrādes asu izjūtu cienītājiem

Kanāla Viasat Explorer skatītājiem septembrī tiks piedāvātas divas pirmizrādes – seriāla FIB Kriminālvajāšana otrā sezona un filma Ack Attack - pasaules ātrākais motocikls. Filma, kuru novērtēs visi ātruma un motociklu cienītāji, ir iedvesmojošs stāsts par Ack Attack komandu, kas cenšas pārvarēt fizikas likumus un tuksneša smiltis, lai pārsniegtu motociklu ātruma rekordu. Lai sasniegtu šo mērķi, vajadzīgi vairāki gadi smaga darba un jāpārvar neskaitāmi šķēršļi, tai skaitā bīstamas avārijas. Nenokavējiet patiesi aizraujošo stāstu ātruma cienītājiem filmā Ack Attack – pasaules ātrākais motocikls 10.septembrī 22:15!

Kanāla Viasat Explorer seriāla FIB Kriminālvajāšana otrajā sezonā skatītāji varēs sekot jaunākajām ASV Federālās Izmeklēšanas biroja noziedzības apkarošanas aģentūras darbībām. Darbinieki, kas tur strādā, atklāj aizvien jaunus veidus, kā cīnīties pret noziedzniekiem. Mūsdienās FIB izmanto jaunāko tehnoloģiju, kā arī īpaši pielāgotu izmeklēšanas stratēģiju, lai notvertu pat rūdītākos un zinošākos likumpārkāpējus. FIB aģenti izmeklē bīstamas un nozīmīgas lietas, meklējot sērijveida slepkavas, teroristus, zagļus, kibernoziedzniekus, ieroču kontrabandistus un cilvēku nolaupītājus. Sekojiet aģentu ikdienai jaunajā FIB Kriminālvajāšana seriālā no 27.septembra ik ceturtdienu 22:15!

Godalgotās pirmizrādes

Kanāls Viasat Nature jaunajam mēnesim sarūpējis trīs patiesi aizkustinošus un skaistus stāstus par norisēm dabā. Jau no 2.septembra skatītāji varēs novērtēt darbu Planēta Zeme, kas ir viens no BBC kanāla vērienīgākajiem projektiem par dabu. Kopumā tas veidots vairāk nekā piecus gadus, 2000 dienas, izmantojot 40 filmēšanas kameras un 200 dažādas atrašanās vietas. Planēta Zeme ir saņēmusi veselas 34 balvas, ieskaitot četras Emmy. Dokumentālā filma ikvienam ļaus sajusties kā ceļojumā, iepazīstot Zemes visdažādākās puses – no augstākajiem kalniem līdz dziļākajām upēm, un tiks parādīti ekstrēmākie izdzīvošanas apstākļi. Nokļūsiet bezgalīgi tumšajā Antarktikas ziemā, kāpsiet augstākajos kokos un nolaidīsieties planētas dziļākajās alās, kuru iemītnieki nekad nav redzējuši saules gaismu. Redzēsiet pirmo reizi notvertas retas dabas parādības, ikdienā neievērojamas būtnes un to darbības. Nepalaidiet garām seriālu Planēta Zeme no 2.septembra ik svētdienu 21:00!

Foto: publicitātes

Vēl viens no Viasat Nature jaunumiem ir seriāla Zoodārzs jaunākā, jau desmitā sezona. Tas atklās aizkustinošu un, varētu pat teikt, romantisku stāstu par tīģeriem, kura kopēji cer, ka Sumatras tīģeri Moleka un Ozs kļūs par vecākiem, taču vispirms viņus vajadzēs iepazīstināt. Ziloņu mātīte Kešina rada nopietnu satraukumu, jo viņai ir grūti pārvietoties. Surikatiem Umi un Umbini ir svarīgi jaunumi. Neskaitāmas balvas ieguvušā seriāla Zoodārzs desmitā sezona no 11.septembra septiņu dienu garumā 15:30!

Un trešais kanāla Viasat Nature piedāvātais jaunums ir Gepardu dienasgrāmatā, kurā ir apkopota visa nepieciešamā informācija par to, lai ātrie un krāšņie gepardi spētu izdzīvot Dienvidāfrikas savvaļā. Jo izrādās, ka šīs sugas nākotne ir apdraudēta. Enija, Dona, Keta, Līzela un pārējā komanda strādā ar apziņu, ka viņu paveiktais var palīdzēt šiem apdraudētajiem kaķu dzimtas dzīvniekiem. Būs iespēja vērot, cik ciešas ir komandas un gepardu attiecības, jo šie savvaļas dzīvnieki labprāt dzīvo kopā ar cilvēkiem, kļūstot par ģimenes locekļiem. Dokumentālais raidījumu cikls Geparda dienasgrāmata skatāms no 19.septembra ik trešdienu 21:00!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu