Krievija multfilmu «Pagaidi tikai» iekļauj valsts kultūras mantojumā (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daudzu Krievijas iedzīvotāju bažas, ka, stājoties spēkā jaunajam likumam par bērnu aizsardzību no viņiem kaitīgas informācijas, bērni vairs neredzēs cīņas starp vilku un zaķi multiplikācijas filmā «Pagaidi tikai!» («Nu, pogoģi!»), izrādījās veltas, jo tā ir iekļauta valsts kultūras mantojuma sarakstā.

Krievijā sestdien spēkā stājās jaunais likums par bērnu aizsardzību no viņu veselībai un attīstībai kaitējumu nodarošas informācijas, kas paredz aizliegt vardarbības, smēķēšanas un citu ainu pārraidi bērnu raidījumos,

Krievija Padomju Savienības laikā veidotās «Pagaidi tikai!» deviņu minūšu sērijas ar vilku, kas nešķīrās no cigaretes un brīžiem pat ļoti vardarbīgām metodēm cīnījās ar zaķīti, iekļāvusi valsts kultūras mantojuma sarakstā.

Tādēļ, kā sola Krievijas televīzijas kanāli, cenzoru par bērniem kaitīgās ainas no «Pagaidi tikai!» sērijām pirms pārraidīšanas netiks izgrieztas, kā arī tās netiks pārraidītas vēlās vakara stundās, bet gan jau 50 gadus ierastajā vakara raidījumā «Ar labu nakti, mazuļi».

Krievijas Federālā sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienests paziņoja, ka bez «Pagaidi tikai!» valsts kultūras mantojuma sarakstā iekļautas arī multiplikācijas filmu sērijas par Krokodilu Genu.

Savukārt uz daudzām citām bērnu iecienītām animācijas filmām, jo īpaši ārvalstīs ražotām, piemēram, ASV seriālu «Simpsoni», jaunais likums attieksies stingri un to pārraide Krievijā tiks ierobežots.

Jauno likumu Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome pieņēma 2010.gada decembrī. Tajā iekļauti noteikumi, lai pasargātu bērnus no pornogrāfiska satura drukāto, kā arī audiovizuālo materiālu izplatīšanās. Tāpat jaunais likums, kas stājās spēkā sestdien, paredz, ka bērniem nevēlamais informācijas saturs ir sadalīts četrās grupās - «6+», «12+», «16+» un «18+». Šādam marķējumam turpmāk jābūt uz visiem Krievijā izplatītajiem drukātajiem un audiovizuālajiem materiāliem, kas satur kādai vecuma grupai nepiemērotu informāciju.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu