Zigmaram Liepiņam fane uzdāvina monarhu aproču pogas (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Tirdzniecības centrā «Spice» atklāta komponista Zigmara Liepiņa 60 gadu jubilejai un koncertturnejai «Atgriešanās» veltīta izstāde. Iedvesmojusies no komponista daiļrades, uzņēmēja Anita Streiča savam mīļākajam komponistam uzdāvināja juvelierizstrādājumu zīmola «Thomas Sabo» sudraba aproču pogas, kas veidotas kā franču monarhu zīme.

Izstādē aplūkojamas fotogrāfijas no komponista privātā arhīva, kā arī videohronikas, fragmenti no koncertiem, teātra izrādēm un operām, kas apkopoti dokumentālajā filmā «Meistars» par Zigmaru Liepiņu. Filma «Meistars» ir tapusi gada garumā, tiekoties ar cilvēkiem, kuru likteņi krustojās ar Zigmara Liepiņa likteni, – komponista dzīvesbiedri Mirdzu Zīveri, dziedātājiem Imantu Vanzoviču, Donu, Viktoru Lapčenoku, kā arī nu jau 20 gadus Kazahstānā dzīvojošo kinofilmas «Vajadzīga soliste» režisoru Genādiju Zemelu.

Vaicājot, kā Liepiņam radās doma par fotoizstādi, viņš visu vainu noveļ uz koncertturnejas producentu Juri Milleru. «Es šoreiz esmu tikai izpildītājs, man bija jāpiekrīt producenta idejai,» nosaka Liepiņš.

Uz izstādes atklāšanu komponists bija ieradies bez savas mūzas un ilggadējās dzīvesbiedres Mirdzas Zīveres. «Sieva prot prasmīgi izvairīties no saviesīgiem pasākumiem,» nosaka Liepinš.

Kad bija noslēgusies izstādes atklāšanas oficiālā daļa, uzņēmēja Anita Streiča savam mīļākajam komponistam pasniedza neparastu dāvanu - juvelierizstrādājumu zīmola «Thomas Sabo» sudraba aproču pogas, kas veidotas kā franču monarhu zīme.

Zigmara Liepiņa koncertturnejā «Atgriešanās» uz skatuves atkal redzēsim Mirdzu Zīveri, Imantu Vanzoviču, Igo, Aivaru Brīzi, Niku Matvejevu, Fredi, Ufo, Ievu Kerēvicu, Zani Dombrovsku, Gintu Krievkalni un Donu.

23. augustā Dzintaru koncertzālē paredzētais koncerts ir pilnībā izpārdots, 24. augustā notiks papildkoncerts, uz kuru atlicis vairs pavisam nedaudz biļešu. Tāpat pēdējie desmiti biļešu ir pieejami uz koncertiem «Atgriešanās» 19. augustā Liepājas Olimpiskajā centrā, 25. augustā Valmieras Kultūras centrā un 26. augustā Krustpils Tautas namā.

Rīdzinieku ievērībai – pēc koncertiem Dzintaru koncertzālē 23. un 24. augustā a/s «Pasažieru vilciens» ir nozīmējusi papildvilcienus, kas no Majoru stacijas dosies uz Rīgu pl. 00.07. Brauciena maksa šajos vilcienos atbildīs standarta tarifiem, un pašažieriem, kas iegādāsies biļetes turp un atpakaļceļam, būs iespēja saņemt 5% atlaidi no brauciena cenas.

Biļetes uz Zigmara Liepiņa jubilejas koncertiem «Atgriešanās» nopērkamas visas «Biļešu paradīzes» kasēs, bet tirdzniecības centra «Spice» informācijas centrā izstādes laikā biļetes būs pieejamas ar 20% atlaidi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu