Kovaļevskas slimības dēļ «Traviatā» dziedās cita soliste (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tā kā diemžēl izcilā latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska ir saslimusi, viņas vietā Violetas lomā Verdi operas «Traviata» iestudējumā, kas 4.augusta vakarā būs skatāms Siguldas Opermūzikas svētkos, redzēsim Marijas operteātra solisti Viktoriju Jastrebovu, šodien notikušajā preses konferencē žurnālistiem pavēstīja Siguldas Opermūzikas svētku rīkotājs Dainis Kalns.

«Domāsim labas domas un sūtīsim tās Maijai, lai viņa veseļojas! Un ceru, ka Maija vēl kādreiz dziedās Latvijā - duetā ar lielisko krievu tenoru Jevgeņiju Akimovu,» aicināja Kalns, piebilstot, ka, uzzinot par Maijas slimību, viņa mērķis bijis atrast līdzvērtīgu dziedātāju Violetas lomai.

Marijas teātra soliste Viktorija Jastrebova
Marijas teātra soliste Viktorija Jastrebova Foto: Publicitātes foto

Savukārt par «Traviatas» iestudējumu kopumā (jāpiebilst, ka režisoram Edmundam Freibergam to nācās uztaisīt četrās dienās!) Kalns teic: «Režisora ieceres ir kolosālas, un LNO orķestris ir labās rokās, tādēļ domāju, ka izrāde būs lieliska un atmiņā paliekoša.»

Režisors atklāja, ka ir pateicīgs Dainim Kalnam par iespēju piedalīties šajā projektā, ko varot nodēvēt par brīnišķīgu avantūru. «Pirmo reizi operu iestudēju četrās dienās. Tādēļ mans un pārējās radošās komandas galvenais uzdevums ir radīt vidi, lai māksliniekiem būtu viegli muzicēt. Tādēļ izvēlējos darbību pārcelt uz impresionisma laiku - 19.gadsimta beigām, kad Parīzē risinājās īstā bohēma. Arī tērpus šim laikmetam kostīmu māksliniecei Ievai Kundziņai radīt bija vienkāršāk. Tas ir juteklisks laiks, kas ļoti piemērots šim stāstam un tajā pašā laikā neapgrūtina dziedātājus,» ir pārliecināts Freibergs, arī novēlot Maijai Kovaļevskai ātru atlabšanu.

Atgādināsim, ka «Traviatas» iestudējums būs skatāms gan 4.augustā Siguldas pilsdrupu estrādē, gan 7.augustā Ventspils teātra namā «Jūras vārti». Alfredo lomā būs Marijas teātra solists Jevgeņijs Akimovs, bet viņa tēvu atveidos itāļu baritons Vitorio Vitelli, kurš Siguldas Opermūzikas svētkos piedalās pirmo reizi.

Savukārt 5.augustā plkst.17 Siguldā izskanēs Opermūzikas svētku galākoncerts, kurā piedalīsies gan LNO solisti, gan viesmākslinieki, tostarp lieliskais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko un uzlēcošā itāļu zvaigzne Rafaela Andželeti.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu