Maija Kovaļevska: «Visur esmu vienkārši Maija» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maijas Kovaļevskas arhīvs

Siguldas Opermūzikas svētkos, kas šogad risināsies jau divdesmito reizi, atkal uzmirdzēs zvaigzne - brīnišķīgās balss īpašniece Maija Kovaļevska, kuru dzirdēsim Violetas lomā 4.augusta vakarā operas «Traviata» iestudējumā. Sarunā ar portālu TVNET latviešu operdīva stāsta gan par savu lomu, gan to, ko darīs pēc vasaras atpūtas.

Atkal uzstāsieties Latvijā, Siguldas Opermūzikas svētkos. Ar kādām domām dodaties uz Latviju un ko jums nozīmē dziedāt latviešu publikai? Vai dzimtās sienas palīdz vai tieši otrādi, uzliek papildu pienākumus?

Foto: Olga Schleicher

Siguldas Opersvētki ir īpaši svētki, kādu nav nekur citur pasaulē. Tie ir tiešām īsti svētki! Svētki gan mums - mūziķiem, gan publikai. Labprāt uzstājos Amerikā. Man patīk veids, kā viss tiek organizēts, un ar amerikāņiem ir viegli sastrādāties. Vienmēr patīkami pārsteidz Amerikas latviešu sirsnība, atbalsts, vienkāršība un latviskums.

Tas liek justies kā mājās.



Vai, lūdzu, varat nedaudz paraksturot kolēģus, ar kuriem kopā dziedāsiet «Traviatā» - tā, lai klausītāji zinātu, kas viņus gaida?

Mimī lomā operā "Bohēma" Vīnes Valsts operā
Mimī lomā operā "Bohēma" Vīnes Valsts operā Foto: Maijas Kovaļevskas arhīvs

Drīzumā dziedāšu Grāfienes Almavivas lomu Hamburgas Valsts operā un Ņujorkas «Metropolitan» operā un Mimī lomu Londonas Karaliskajā operā.

Kas jums vislabāk palīdz atpūsties un kur vislabprātāk to darāt? Vai ir kāds stūrītis, kur esat vienkārši Maija, nevis starptautiski pazīstama operdīva?

Patīk daba, īpaši jūra, kas dod spēku un pozitīvu lādiņu. Arī kustīgs dzīvesveids un sports. Bet vislabākā atpūta ir darba veida maiņa. (Smaida.) Esmu visur vienkārši Maija, vai tas ir Ņujorkā vai Siguldā. Bet uz skatuves gan vienmēr saplūstu ar lomu, ko interpretēju.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu